Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.
Ben je benieuwd hoe een koolhydraatarm dieet jou kan helpen afvallen? Veel mensen merken dat een koolhydraatarm dieet hen helpt snel gewicht te verliezen en het er ook af te houden. In dit blogartikel zal ik drie menu's met je delen om je op weg te helpen naar gewichtsverlies met een koolhydraatarm dieet. Ook geef ik je een tip waar je deze gerechten kan bestellen. Deze 30-daagse menu's bieden veel variatie en zijn perfect voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt. Dus ga je gang en probeer ze - je zult er geen spijt van krijgen!
Koolhydraatarme Recepten
Zoals belooft geven wij jou hier 3 recepten voor koolhydraatarme menu's. Koop of zet de ingrediënten klaar en ga aan de slag.
1.Vietnamese sla wraps met biefstuk
Ingrediënten voor 4 personen:
- 375 gr biefstuk ((3 st.))
- 100 gr soba noedels
- 8 blaadjes sla (bijv. ijsbergsla of Romaine)
- 150 gr julienne wortel
- 3 bosuien
- 5 sjalotten
- 1 rode peper
- 3 + 2 el Kikkoman sojasaus
- 0,5 el vissaus
- 1,5 el bruine basterdsuiker
- 60 gr gezouten pinda's
- Chilipeper en zout
- Klontje roomboter
- Zonnebloemolie
Hoe maak je dit recept?
1.🟠 Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk ze met met 2 el Kikkoman sojasaus en wat chilipeper. Verhit in een koekenpan boter en een scheutje olie en bak de biefstuk voor medium rare 2-3 minuten aan beiden kanten op hoog vuur. Neem uit de pan, leg op een bord en leg er losjes een stuk aluminiumfolie over. Laat de biefstuk 7 minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.
2.🟠 Meng voor de dressing 3 el Kikkoman sojasaus, vissaus en basterdsuiker in een kommetje door elkaar. Hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn en roer door de dressing.
3. 🟠 Hak voor de sjalotchips de sjalotjes in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit een flinke laag olie in een pan (tot ongeveer 180 graden) zodat er een laagje van 1 centimeter ontstaat. Bak de sjalotringen 3-4 minuten rondom goudbruin in de olie. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
4. 🟠 Kook ondertussen de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
5. 🟠 Snijd de bosui in ringetjes en hak de pinda’s fijn. Verdeel op elk bord 2-3 flinke slabladeren, leg de noedels en plakjes biefstuk er op. Verdeel de julienne wortel, bosui en sjalotchips er over. Schenk de dressing er over en garneer met de fijngehakte pinda’s.
2. Butter chicken kruidenpasta
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kipfilet
- 2 uien
- 300 gr spinazie
- 70 gr Butter Chicken kruidenpasta (Fairtrade Original)
- 100 ml volle yoghurt
- 200 ml room
- Klontje roomboter
- Olijfolie
- Naanbrood
- Rijst
- Verse koriander
Hoe maak je dit recept?
1. 🟠 Snijd de kip in grove stukken en doe dit in een kom. Voeg de Butter Chicken kruidenpasta toe en meng door elkaar. Laat 15 minuten staan. Hoe meer tijd de kip krijgt om te marineren, des te lekkerder het wordt. Je kan dit ook een nacht laten marineren in de koelkast.
2. 🟠 Doe de boter en een scheutje olijfolie in een grote braadpan. Pel en snipper de uien en fruit ze aan. Voeg de kip toe en bak deze rondom aan.
3. 🟠 Voeg de room toe. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alles geslonken is. Laat de kip in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur gaar stoven. Voeg tot slot de yoghurt toe en verwarm nog even kort.
4. 🟠 Serveer de Butter Chicken met naan en rijst. Garneer naar wens met verse koriander.
3. Omelet met zalm en spinazie
Ingrediënten voor 2 personen
- 5 eieren
- 100 gr baby spinazie
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gr gerookte zalm
- 2 el roomkaas
- Scheutje melk
- 5 gr verse bieslook
- 5 gr verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
- brood
1. 🟠 Kluts de eieren los met een scheutje melk. En breng het op smaak met peper en zout.
2. 🟠 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de Easy Basic Ceramic koekenpan in iets olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee
3. 🟠 Giet de eieren in de pan en bak de omelet totdat de bovenkant gestold is. Keer hem om en bak de andere zijde ook nog 2 minuutjes.
4. 🟠 Hak de groene kruiden grof. Leg de omelet op een bord en besmeer met roomkaas. Verdeel de zalm hier overheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groene kruiden en eventueel wat overgebleven spinazie over de omelet. Serveer meteen. Of rol hem op en bewaar de omelet tot gebruik in de koelkast.
Koolhydraatarm 30 Dagen
Wil jij het afvallen serieus aanpakken? Dan hebben we hierbij de Man-Box tip voor jou!
Neem het 'Koolhydraat 30 dagen arm menu' en verlies tot wel 7 KG buikvet binnen 30 dagen.
De gerechten zijn makkelijk om te maken en staan razendsnel op tafel. Je gaat zonder regels met lekker eten gegarandeerd slanker worden.
Meer dan 72.000 mensen gingen je al voor om met lekker eten vet te verbranden.
Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 dagen Menu