Niet alle papa’s zijn hetzelfde

maar alle papa’s zijn wel mannen. 💪 Daarom heeft Man-Box 5 dingen die je niet wist over Vaderdag op een rij gezet.

Waarom? Wij willen geen paniek zaaien, maar binnenkort is het weer Vaderdag (zondag 21 juni).

Vader Zoon Knuffelen Man-Box


Vaderdag
is de enige feestdag die volledig in het teken staat van papa’s en het papa zijn. Want papa’s zijn stoer, papa’s zijn sterk, papa’s zijn lief! 💖

Alhoewel, de meeste papa’s het niet snel zullen toegeven, vinden ze het wel fijn om eens de aandacht op hen gevestigd te hebben.

Dus laten we niet langer dit topic uitstellen en met de 5 dingen die jij niet wist over papa’s!

Papa Dochter Vaderdag Man-Box


Wie zijn de papa’s van Nederland?

De nieuwe generatie papa’s van Nederland zijn gemiddeld tussen 30 en 35 jaar tijdens de geboorte van hun eerste kind, volgens onderzoek van het CBS.

Echter, is het aantal mannen dat vader is geworden per jaar gedaald van 120.000 in 2013 naar 115.000 in 2018.

Oh, jeetje! Papa’s worden nog zeldzaam straks. 😍

Grafiek Man-Box Vaderdag


Papa’s zijn
handig!

‘’Pap, mijn [vul zelf iets in hier] is stuk. Kan jij het maken?’’

Herken je het bovenstaande fenomeen? Nou, waarschijnlijk jij en nog miljoenen anderen, zo niet miljarden op deze wereld. Want papa’s zijn nou eenmaal vaak de Handige Harry’s‘ van het gezin. Waarom is dat zo? 🔧

Als papa wil je gewoon behulpzaam zijn! Papa’s kunnen nu eenmaal niet bevallen, laat staan melk produceren (sorry papa’s). Dus hoe fijn is het om wel ‘nodig’ te zijn, al is het voor de kleine klusjes. Bovendien is het een enorme ego-boost (bewust of onbewust) als iemand je om hulp vraagt.

Vader Zoon Knuffel Man-Box Vaderdag


Papa’s zijn erin allerlei vormen

Vroeger stond de vader van het gezin vaker bekend als de strenge ouderfiguur, die werkte en daarmee het gezin onderhield. Als je een ‘warme’ band met je vader had, mocht je van geluk spreken. 😪

In 2020 is dat beeld natuurlijk mega veranderd. Er zijn papa’s die klussen, die voorlezen, taarten bakken, kasten in elkaar zetten, maar ook die barbecue grillen en op de bank chillen.

Vader Zoon Zonondergang Man-Box


Hoe is Vaderdag ontstaan?

Het zou je niet verbazen, maar net zoals Valentijnsdag feestdagen komt Vaderdag uit Amerika.

Wikipedia zegt het volgende hierover:

‘’De eerste Vaderdag vond plaats op 19 juni 1910 in Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het gevolg hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.’’ (bron: Wikipedia)

In Nederland werd vanaf 1937 pas Vaderdag gevierd. Vaderdag valt trouwens niet op een vaste dag, maar deze datum is per jaar anders. Echter, valt Vaderdag altijd op de derde zondag van juni.

Wat willen papa’s het liefst hebben?

De druk om de ‘standaard’ papa te zijn is eraf. Met dat blikken sokken kan je dus echt niet meer aankomen!

Alhoewel niet alle papa’s meer gaan jagen, houthakken of whiskey drinken en sigaren roken, zijn er genoeg andere opties. Alhoewel je mooie spullen zou kunnen kopen voor jouw papa, wilt jouw vader toch echt iets anders…

MAAR WAT? 😱

 

 

Papa’s willen namelijk gewoon onvergetelijke dag doorbrengen samen met zijn dochter of zoon. Het gaat om de ervaring en het samenzijn.

 

En dit waren 5 dingen die je niet wist over Vaderdag


Nog steeds geen idee wat je moet geven? 👻

Verwen dan je vader deze Vaderdag met een leuke Man-Box! Laat je papa even zijn spierballen ‘showen’ en flink zweten wanneer hij de Man-Box probeert open te breken.

En… Welke Man-Box ga jij kiezen voor Vaderdag?

Fijne Vaderdag alvast! 🎊