5 Dingen Die Je Nog Niet Wist Over Kerstmis
30 november 2020 

5 Dingen Die Je Nog Niet Wist Over Kerstmis

Jingle Bells 🎶 is helemaal geen kerstliedje

Elk jaar in December knalt deze gouwe ouwe kerstplaat meerdere keren door de speakers en vrijwel iedereen zingt hem mee. Maar wist je dat Jingle Bells eigenlijk geschreven is voor Thanksgiving en helemaal niet voor Kerst?

De Kerstman 🎅🏼 is geen directe afstammeling van Sinterklaas

Nee hoor, de Kerstman stamt niet alleen af van Sinterklaas. Hij is een samensmelting van Sinterklaas, Vadertje Kerst ( uit Engeland) en Vadertje Winter (uit Scandinavië). Coca Cola heeft het uiterlijk van de kerstman verzonnen door een commercial.

De Kerstman heeft in Canada een eigen adres ❄️

In Canada heeft de Kerstman zijn eigen postcode, namelijk H0H 0H0. Kinderen in Canada krijgen zelfs antwoord als ze post sturen naar de Kerstman, maar dan moeten ze hun brief wel voor 16 december versturen. Het complete adres is:

SANTA CLAUS
NORTH POLE
H0H 0H0 CANADA

Negen maanden na kerst is er een kleine babyboom 👼

Negen maanden na kerst worden de meeste baby’s geboren. Niet omdat we dan meer seksen, maar vooral omdat we vaker anticonceptie vergeten. Waarschijnlijk te diep in het glaasje gekeken.

De Kerstman is snel 🚀, razendsnel 

Je wist dat de kerstman op kerstavond, samen met zijn rendieren, alle pakjes langs komt brengen. Maar wist je dat hij, om alle huizen te kunnen bezoeken, maar liefst 822 huizen per seconde afwerkt. Dat betekent dat hij zich moet voortbewegen met een snelheid van 1046 kilometer per seconde. Snelle gast, die kerstman!

 


Ben jij opzoek naar een origineel kerstcadeau? Eentje die echt indruk maakt?

Kies dan voor een Man-Box en kijk op de website welke het beste aansluit bij de wensen van jouw man.

kado's voor mannen