6 Mannen Verzorging Tips
13 januari 2021 

6 Mannen Verzorging Tips

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Waarom? Omdat je het waard bent, man 💅

Want deze mannen verzorging tips gaan jouw leven voorgoed veranderen! Of nou ja, daar gaan wij natuurlijk wel van uit… Met deze 6 mannen tips heb je binnen no-time weer een frisse look. Wij mannen zijn immers van nature geen paradepaardjes en hoeven dat ook niet te zijn. Echter wanneer mannen de persoonlijke verzorging helemaal laten verslonzen, ontstaat er wel een groot probleem. Geen verjaardag is namelijk meer veilig voor jouw onverzorgde uitstraling en vreemde geurtjes. Maar wij gaan jou helpen, man. Hopelijk kunnen wij na vandaag een aantal van jouw cosmetische problemen helpen met onze 6 mannen verzorging tips. Genoeg gepraat, laten we beginnen!

Waarom mannen verzorging? 🤔

Dat is wat veel mannen zich momenteel afvragen bij het lezen van dit artikel. ”Waarom moet ik in godsnaam investeren in je uiterlijke verzorging?”. Ten eerste, je bent het verplicht aan jezelf. Je bent tenslotte verantwoordelijk voor jouw eigen visitekaartje (je gezicht). Ten tweede, is huidverzorging belangrijk om je lichaam gezond en vitaal te houden. Een goede huidverzorging voorkomt onder anderen irritatie van een te droge huid, vervuilde poriën, onzuiverheden, lijntjes en rimpeltjes. Oftewel, hou je huidverzorging goed op peil en voorkom onheil (let op: dit is geen officieel spreekwoord, maar had het wel kunnen zijn).
 6-Tips-Voor-Mannen-Verzorging-1

Neem nu eventjes een heerlijk momentje voor jezelf tijdens het doornemen van deze tips. En maak je geen zorgen! Dit is geen langdradig boekwerk over mannenverzorging, maar enkel een paar simpele en praktische suggesties. Hopelijk zitten er een paar bij voor jou die voorgoed je leven gaan veranderen.

Tip 1. Maskertje op & genieten

De eerste tip, gebruik gezichtsmaskers mannen! Steeds meer mannen raken vertrouwt met de oerkracht van gezichtsmaskers en geheel terecht, als je het aan ons vraagt. Vertrouw op je innerlijke man en schaf jouw eerste gezichtsmasker aan. Tegenwoordig heb je heerlijke en mannelijke varianten. Zo zijn er dode zeezout-maskers, zeewier-maskers en charcoal maskers. Sterker nog, wij hebben zelfs een Whiskey Rye-gezichtsmasker in onze nieuwe Mannen Verzorging Cadeaubox.

Hoe mannelijk wil je het krijgen?! 👨

Tip 2. Scrub man, scrub

Waarschijnlijk ken je het fenomeen scrubben ondertussen wel, maar doe je hier nog weinig mee. Dat gaat vanaf vandaag veranderen, man! Scrubben is ideaal om een frisse look te creëren. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen op je lichaam, waardoor deze ook niet voor nare onzuiverheden kunnen zorgen. Bovendien helpt scrubben ook tegen het ingroeien van baardhaardjes. Aldus, een goede scrub is volgens ons helemaal ‘thup’. Door met de volgende mannen verzorging tip…

Tip 3. Reinigen van de gezichtshuid

De derde tip van onze 6 mannen verzorging tips heeft te maken met het schoonmaken van de huid, oftewel reinigen. Het reinigen van de gezichtshuid is iets wat wij mannen nog te vaak vergeten. Echter raken hierdoor wel onze poriën sneller verstopt en ontstaan er regelmatig onzuiverheden. Denk hier bijvoorbeeld aan ingegroeide baard haartjes, een eeuwenoud mannen-probleem. Super vervelend, maar makkelijke te voorkomen. Want deze problemen ontstaan juist bij het niet reinigen van de gezichtshuid. Maar wat kan je hier het beste aan doen? Goed je gezicht reinigen. Daarmee kan je het beste beginnen met ‘cleasen’ van de gezichtshuid. Nou kunnen wij ons best voorstellen dat je geen idee hebt wat wij hiermee bedoelen, maar jij gaat geen spijt krijgen wanneer je een goede cleanser aanschaft. Was je gezicht met een kwaliteit cleanser en ervaar vanaf nu het genot van een zuivere huid.

mannen-verzorging-cadeaubox-man-box

Tip 4. Tijd om af te spoelen

Nummero 4 van onze 6 mannen verzorging tips. Dit nieuwtje ga je leuk vinden! Wij mannen houden van sensatieprikkels in onze cosmeticaproducten. Daarmee bedoelen wij dat frisse en tintelende gevoel wat je krijgt. Met deze sensatieprikkels wordt namelijk door jou onbewust de associatie gelegd met het reinigen van ons lichaam. Dat is de reden waarom zoveel merken ingrediënten als mint en yuzu verweken in hun mannenproducten. Het doet niks, maar voelt wel fijn. Echter maakt het niet uit waarmee, maar eerder hoe jij jezelf wast onder de douche (of in bad).  Neem ruim 5 minuten de tijd om je lichaam van boven naar beneden grondig te reinigen. Het liefst begin je eerst met je haar (shampoo) en werk je vervolgens de rest van je lichaam af.

Wil je je immuunsysteem ook boosten? Oké, dit ga je minder leuk vinden. Dit bereik je met koud douchen. Koud douchen heeft veelal positieve effecten op ons lichaam en wij van Man-Box proberen dit ook dagelijks te doen. Alhoewel het in de winter lastig is vol te houden. Hoe douche je koud? Begin met een warme douche en douche daarna 5 seconden koud af. Bouw dit aantal secondes langzaam op gedurende een maand en bepaal je eigen tempo hierin. Probeer een einddoel te stellen, bijvoorbeeld minstens één minuut. Eenmaal begonnen, is het vaak goed vol te houden. Succes, man!

6-tips-voor-mannen-verzorging

Tip 5. Moisturize to Energize

Tip nummer 5 van onze 6 mannen verzorging tips luidt als volgt. Na het cleasen en scrubben van je lichaam is het tijd om deze weer te voeden, oftewel te ‘moisturizen’. Als wij jou vertellen dat je een serum moet gebruik, weet jij dan waar wij het over hebben? Voor ons was dit ooit een vaag begrip, maar niet langer. Wanneer je gezicht is gereinigd, staan je poriën open en dat is het moment om je serum te gebruiken. Er zijn serums tegen een vermoeide uitstraling, onzuivere huid, vettige huid – noem maar op! Daarmee is een goede serum onmisbaar voor iedere man. De prijs van een goede serum kan aardig oplopen, maar het is het zeker waard.

Na het aanbrengen van het serum, kan je een dag (of nacht-)crème aanbrengen en klaar is kees. Oja, vergeet ook niet de rest van je lichaam goed in te vetten. Zeker in deze koude wintermaanden kan jouw lichaam wel wat extra aandacht gebruiken.

Tip 6. Koop nu jouw mannen verzorging starterspack

Tip 6 lag wellicht al voor de hand, maar begin vandaag nog met jouw nieuwe skincare routine. Je hebt inmiddels genoeg inspiratie opgedaan en nieuwe woorden geleerd om aan de slag te kunnen. Onze Mannen Verzorging Cadeaubox is dé ideale mannen verzorging starterpack. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen (in dit geval). Met een mannelijke cadeauverpakking erom, is dit een verzorgingspakket voor mannen om enkel gelukkig van te worden.

Dat waren onze 6 mannen verzorging tips!

Heb jij nog meer suggesties die wij moeten toevoegen aan onze 6 mannen verzorging tips of wellicht een ander leuk idee voor een blog? Laat het ons weten en neem contact op, en misschien zie jij jouw inzending wel binnenkort terug op onze mannelijke website.

Meer mannelijke blogs lezen doe je hier!