Alles wat je moet weten over Youfone
16 november 2022 

Alles wat je moet weten over Youfone

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Youphone is opgestart in 2008 door Valentijn Rensing, en heeft al meer dan 500.000 klanten in Nederland en België. Tegenwoordig biedt Youfone Sim only, vaste internetdiensten, mobiele internetabonnementen, tv-diensten en supersnel glasvezel. Bij Youfone krijg je de beste kwaliteit en service tegen goede tarieven. Je kan Youfone misschien ook wel kennen van Ruben Nicolai, hij is het gezicht van Youfone en komt regelmatig ook voor in reclames. 

Welk netwerk gebruikt Youfone? 

Youfone maakt gebruik van het premium KPN-netwerk. Hierdoor weten klanten van Youfone dat zij goed en betrouwbaar netwerk hebben, aangezien KPN-netwerk is uitgeroepen tot beste maar ook de snelste in hun mobiele netwerk. Het premium KPN-netwerk zorgt voor een maximale downloadsnelheid van 256 Mbits/s en een uploadsnelheid van 150 Mbits/s op 4g. Dit is veel hoger en sneller dan dat het bij de meeste andere providers is. Dat maakt Youfone heel goed op het gebied van mobiele netwerk.

Youfone Sim only

Youfone abonnement met toestel

Youfone verkoopt alleen sim-only, dit houd in dat toestel met abonnement niet beschikbaar is bij youfone. Je kunt je telefoon los kopen bij Bol.com en kan daarna een sim-only abonnement afsluiten bij Youfone. Bij Youfone heb je de keuze uit verschillende databundels.

  > Klik hier voor de sim-only deals

Youfone vriendendienst 

Samen profiteren van extra voordelen? dat kan met de Youfone vriendendienst. Bij Youfone vriendendienst profiteren jullie samen en dat werkt heel simpel. Door jezelf aan te melden voor de Youfone vriendendienst, kan jij je vrienden uitnodigen via een persoonlijke link. Samen verdienen jullie hier 20 euro mee. Dit bedrag gaat af van je volgende factuur, zodra iemand via jouw bestellink een abonnement afsluit.

Heb je keuzestress en weet je niet goed wie je moet uitnodigen? geen enkel probleem bij Youfone. Je kunt tot 5 keer per jaar meedoen aan de vriendendienst. Zo kan jij niet alleen met je vrienden profiteren van de extra voordelen, maar ook met je familie, collega’s, buren en sportvrienden. Om het nog aantrekkelijker te maken deze deal is de keuze reuze en kunnen ze kiezen uit de bundels en pakketten, voor zowel Sim only als Internet & TV voor thuis.

Youfone Ruben Nicolai

Youfone overstappen

Snel en gemakkelijk overstappen van je huidige provider naar Youfone, dat kan met de overstapservice van Youfone.  Youfone zegt je huidige Sim-only abonnement op en zet je nieuwe Sim-only over. Dit scheelt je een hoop werk en ook wordt je nummer behouden. Mocht je hier geen gebruik van willen of kunnen maken, dan kan je uiteraard ook zelf opzeggen bij je huidige provider.

Hoe werkt het overstappen?

Overstappen in drie stappen met Youfone.

  1.  Controleer je huidige opzegtermijn van je provider. Loopt je huidige Sim Only-contract af binnen 150 dagen? Dan kun je bij ons al een bestelling plaatsen voor je nieuwe Sim Only.
  2.   Kies en bestel je Sim Only, Op het moment dat je naar onze Sim-Only deals gaat kan je een bundel kiezen maar ook samen stellen. Plaats je bestelling en geef aan bij ons of je gratis je nummer wilt behouden. Mocht je graag je nummer willen behouden dan regelen wij de overstap voor je, waardoor jij hier niet verder meer naar hoeft om te kijken.
  3. Zodra je deze stappen gevolgd hebt en je de keuze gemaakt hebt voor nummerbehoud, ontvang je van ons een bevestigingsmail van je bestelling. Op het moment dat wij je nummerbehoud hebben goedgekeurd krijg je een bericht van ons. Dit is ook meteen de einddatum bij de huidige provider waar je aangesloten bij zat. De simkaart ontvang je dan binnen 2 werkdagen bij je huisadres.

Youfone 5g 

5G wat is het nu eigenlijk echt? Het is een manier van verbinden met het netwerk bij de provider. 5G is een stuk sneller dan 4G. Je kan zelfs binnen een seconde een hele film downloaden. Dit mag nog niet, omdat je hierdoor snel door je databundel kan gaat. Het is daarom beter om dit niet te doen mocht je 5G hebben. Het hele doel van 5G is dat de technieken die erachter zitten moeten zorgen dat de batterij van jouw telefoon veel langer meegaat. Ook op drukke plekken zoals festivals en stadions werkt 5G veel beter waardoor jij dus wel bereik hebt.

Momenteel bieden wij nog geen 5G aan, dit heeft meerdere redenen. De belangrijkste reden hiervoor is dat veel toestellen 5G nog niet ondersteunen. Daardoor bieden wij dit nog niet aan, op het moment dat wij 5G gaan gebruiken brengen wij dit natuurlijk via verschillende platforms naar buiten.

Youfone storing

We kennen het allemaal wel, storing precies op het moment dat het niet uitkomt. Bij Youfone proberen wij altijd te zorgen dat jij zonder enkele problemen of storingen gebruik kan maken van onze netwerken. Dit doen wij door een speciaal team dat wij hebben om te zorgen dat alle servers van ons goed beveiligd blijven en constant worden geüpdatet wanneer dat nodig is. Uiteraard gebeurt het wel eens dat ook bij ons een storing optreed. Mocht je een storing hebben of heb je ondersteuning nodig ga dan naar de website en kijk of er een actuele storing is. Mocht je verder nog vragen hebben kan je altijd de klantenservice bellen van ons tussen 09.00-20.00 uur.