Start jouw BLOX account met Man-Box

& krijg direct gratis €10,- tegoed om te beleggen!

Grijp de Man-Box code

Jouw geld wordt steeds minder waard

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de rente op jouw spaargeld minder wordt. Sterker nog, experts verwachten dat er zelfs een tijd dreigt aan te komen dat je moet betalen om je geld op een spaarrekening te zetten. Daarnaast daalt de waarde ook steeds harder van jouw zuurverdiende euro, waardoor je straks meer van diezelfde euro moet hebben om de waarde ervan niet te verliezen.

Daarmee gezegd hebben, wordt jouw geld steeds minder waard. Maar hier zit jij uiteraard helemaal niet op te wachten, toch?
In dat geval is het zinvoller om jouw geld te beleggen in plaats van het op een spaarrekening te zetten. En wat nog beter is wanneer je dit kan doen zónder langs een bank te moeten gaan. Met BLOX handel je snel, gemakkelijk en veilig in cryptocurrencies vanaf je telefoon.

Maar wat is crypto eigenlijk?...

Wat is crypto?

Voordat je begint met het aanmaken van jouw BLOX-account, is het wellicht handig om vooraf meer uitleg te geven over het begrip 'crypto'. Crypto is een afkorting van cryptografie, de praktijk van veilige communicatie in aanwezigheid van derden.


In de context van cryptocurrencies betekent dit dat transacties veilig zijn en dat er niet mee geknoeid kan worden. Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn allemaal voorbeelden van cryptocurrency. 

Wat is Bitcoin?

Nu is Bitcoin de bekendste crypto-variant van het stel en dat is niet voor niets. Dit was namelijk de allereerste in zijn soort en waarschijnlijk de coin met de meeste potentie om een plek in te nemen in ons huidig betalingsstelsel.


Bitcoin is ooit bedacht door Satoshi Nakamoto, hoewel dit nog steeds een pseudoniem is. Het doel was een alternatief te creëren voor het huidige banksysteem, dat vaak veel te bureaucratisch en traag is.


Met Bitcoin kun je snel en gemakkelijk overal ter wereld geld versturen, zonder dat je daarvoor een bank hoeft te passeren. Bovendien is het ook nog eens heel goedkoop of zelfs gratis om dit te doen!

Wat zijn Altcoins?

Naast de Bitcoin wordt er ook veel gesproken over zogenaamde altcoins. Altcoins zijn in het kort alle cryptovarianten die niet Bitcoin zijn. Ethereum, Litecoin, en Cardano zijn daarmee allemaal (voor alsnog) voorbeelden van altcoins.


Het interessante aan altcoins is dat ze vaak een andere focus hebben dan Bitcoin. Waar Bitcoin zich vooral richt op het zijn van een betaalsysteem, richt Ethereum zich meer op 'smart contracts' en Litecoin op het zijn van een snel betaalsysteem.

Ben je al bekend met altcoins?

Hoe crypto kopen?

Er zijn verschillende manieren om crypto te kopen, maar de makkelijkste manier is via een exchange. Een goed voorbeeld van zo'n exchange is BLOX.


Via een exchange kan je gewoon een account aanmaken met je e-mailadres, je identiteit verifiëren en vervolgens je bankrekening of kredietkaart koppelen. Daarna kan je al beginnen met het kopen van je allereerste crypto's! 

Simpel en gemakkelijk met de BLOX app

Wat is BLOX app?

BLOX is een mobiele app die u toelaat om te kopen en cryptocurrencies te verkopen en op te slaan. Met BLOX heb je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in de wereld van crypto.


Deze app is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor zowel beginners als meer ervaren gebruikers. 
Pak €10,- gratis tegoed


Wat moet je doen?

1. Download de BLOX-applicatie voor jouw iOS of Android smartphone

Vervolgens kan je simpel en snel een account aanmaken met het door jouw gekozen mailadres.

2. BLOX controleert jouw identiteit

Dit gebeurt door met je camera je identiteitskaart te scannen. Zo weet BLOX 100% zeker dat jij bent wie je zegt dat je bent.

3. Krijg via Man-Box gratis €10 op jouw BLOX-account gestort

Door naar de instellingen in de BLOX-app toe te gaan en de code MANBOX in te voeren, stort BLOX €10 in jouw BLOX-kluis om crypto's mee te kopen.

4. Begin met beleggen in crypto

Gebruik je gratis tegoed van €10,- om direct jouw favoriete coins te bemachtigen!

En dat is het eigenlijk!

Zodra je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kun je gemakkelijk en veilig beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies vanaf jouw smartphone.

Bitcoin het nieuwe goud?

Nu weet je wat crypto is en hoe je het kunt verhandelen, blijft de vraag 'wat is de waarde van Bitcoin?'...

Geen makkelijke vraag

Of Bitcoin het nieuwe goud is, is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. De waarde van Bitcoin (en andere cryptocurrencies) kan namelijk sterk fluctueren. Zo is de waarde van Bitcoin de afgelopen maanden sterk gestegen en gedaald. Daarom kunnen wij niet genoeg benadrukken dat beleggen ook risico's met zich meebrengt. Je kan namelijk je totale inzet verliezen. Investeer dus alleen geld dat je kunt veroorloven te verliezen.

Echter is het concept van Bitcoin in het bijzonder erg interessant om goud te vervangen. Net zoals goud heeft Bitcoin een beperkte voorraad. Er kunnen slechts 21 miljoen Bitcoins worden gemijnd. Dit maakt het een zeer interessante asset om in de gaten te houden op de lange termijn. Bovendien is Bitcoin gedecentraliseerd. Dit betekent dat geen enkele regering of financiële instelling het kan controleren. Daarmee heeft dit betaalmiddel een neutrale houding tegenover de markt en zou de crypto een goede asset zijn om de huidige valuta's aan te spiegelen. 

Crypto is booming

Wat wij wel weten is dat de totale waarde van alle cryptocurrencies samen de afgelopen jaren sterk is gestegen. Begin 2017 lag de totale waarde nog rond de 18 miljard dollar. Eind 2017 was dit al opgelopen tot meer dan $600 miljard.

Je hebt daarom niet voor niets waarschijnlijk wel eens video's van miljonairs voorbij zien komen op jouw social media-kanalen. De meeste van deze investeerders hebben geprofiteerd van de enorme groei in de wereld van crypto, oftewel crypto is booming!

Ben ik te laat voor crypto?...

De angst om te laat te zijn voor crypto, en dan in het bijzonder bitcoin, is erg begrijpelijk. De enorme winsten die het heeft laten zien, is waanzinnig. Daarmee roept het direct de vraag op 'hoe ver kan dit nog gaan?'. Momenteel wordt de waarde van één Bitcoin ongeveer op $29.600 (lees 07 juni 2022) geschat. Echter heeft diezelfde hele Bitcoin ooit op $66.928 dollar (57.440 euro) gestaan.


Daarmee zijn wij van mening dat je niet te laat bent om te beleggen in crypto. Het blijft uiteraard altijd een gok wanneer je gaat beleggen in crypto's, maar dit komt omdat het concept crypto, vergeleken met bijvoorbeeld aandelen, niet zo lang bestaat. Deze fluctueren namelijk ook om de zoveel jaar, waardoor experts in verloop van tijd deze markt beter kunnen inschatten. 

Krijg direct gratis €10,- tegoed via Man-Box

Dus, waar wacht je op?... 

Gebruik de code ''MANBOX'' om €10,- tegoed te krijgen met Man-Box bij BLOX en begin nu met het handelen in cryptocurrencies. Een BLOX-account heb je al in 5 minuten opgezet en met onze code, die je kan instellen bij 'instellingen', heb je direct tegoed op je account.