Cadeau Man Bier

Van de oorsprong tot aan de passie voor bier

Het is geen geheim dat mannen van bier houden. Deze eeuwenoude drank wordt al decennialang door mannen gedronken en om verschillende redenen. Maar waar komt die liefde vandaan? Waarom genieten wij mannen zo van bier? En wat maakt dat een perfect biertje verschillend smaakt voor mensen uit alle hoeken van de wereld? Op deze pagina leer je alles over de verbinding tussen mannen en bier.

Bovendien leer je hoe deze zich doorvertaald in een beloning, oftewel een origineel cadeau voor mannen. Bij Man-Box hebben we namelijk een groot assortiment geschenken voor mannen die van bier houden. Van unieke boxen gevuld met de beste Belgische en Nederlandse bieren. Oftewel, wij hebben iets voor elke man die van zijn bierbrouwsel houdt.


Maar onze kelen zijn droog en het is tijd dat de dorst naar kennis gelest wordt. Daarom beginnen we bij het begin...

Hoe is bier ontstaan?

De eerste bieren werden rond 6000 v. Chr. gebrouwen in Mesopotamië, nu bekend als Irak. In die tijd maakten de mensen een soort brood dat werd gefermenteerd en dat werd gebruikt om een pap-achtige drank te maken die kash werd genoemd. Dit is waar het brouwproces begon.

Pas toen de Egyptenaren een fermentatiemethode met gist ontwikkelden dat het bier zoals wij het kennen vorm begon te krijgen. De Egyptenaren gebruikten gerst, een graansoort die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt bij het brouwen, en later werd hop aan het bier toegevoegd door de Sumeriërs. Hop is een plant die bitterheid en aroma toevoegt aan bier.

Het eerste geregistreerde gebruik van hop in bier was rond 1000 v. Chr. Vanuit Mesopotamië verspreidde de kunst van het brouwen zich naar Egypte en vervolgens naar Europa. In de middeleeuwen brouwden kloosters bier voor eigen gebruik en voor de verkoop aan het publiek.
Tegen de 16e eeuw was brouwen een gevestigde industrie in vele Europese landen. De eerste brouwerijen in Noord-Amerika werden gesticht door Engelse en Nederlandse immigranten. The rest is history. Of, nou ja- dat was het natuurlijk al.

Waarom smaakt bier goed?

Een vraag waar wij mannen eigenlijk nooit bij stil staan. Waarom niet? Omdat bier zo goed smaakt natuurlijk! De combinatie van hop en gist geeft bier zijn karakteristieke smaak. Hop voegt bitterheid toe, terwijl gist zoetheid toevoegt. Het soort mout dat gebruikt wordt om bier te maken, draagt ook bij tot de smaak. Mout is een graansoort, meestal gerst, die is ontkiemd en vervolgens gedroogd. Tijdens het droogproces zet de mout zijn zetmeel om in suiker. Deze suiker wordt vervolgens door gist vergist tot alcohol en koolzuurgas.


De verschillende soorten mout die bij het brouwen worden gebruikt, geven het bier zijn kleur. Van lichtblond tot donkerbruin. Naast het oude vertrouwde pils, zijn speciaalbieren momenteel ook helemaal populair. Een speciaalbier cadeaupakket is daarmee ook perfect voor een mannenverjaardag of als origineel Vaderdag cadeau.

Bier cadeaus voor jouw man

Bij Man-Box hebben wij de beste biercadeaus voor mannen samengesteld. Enkel het beste bier wat Nederland en België heeft te bieden, schenken wij uit voor jouw man.


Onze Man-Box is een volledige set compleet met glas en opener voor de doorgewinterde bierliefhebber. Er is voor iedere bierfanaat wat wils!

Borrel Cadeaubox

Om te beginnen, hebben wij de absolute all-time favorite. Dit is namelijk de borrelbox en is vanaf het begin onze meest populaire box. In deze box vind je een divers assortiment aan verschillende speciaalbieren terug. Het is een goede kennismaking van de diverse smaken die speciaalbier heeft te bied. Van blond tot donker, van dubbel tot tripel.


Deze borrelbox heeft het allemaal plus bevat de box ook nog eens heerlijke hapjes. Geef deze box aan jouw man en hij is er zeker een heel weekend zoet mee

Belgische Bier Cadeaubox

In onze allereerste bierboxen hadden we enkel Nederlandse speciaalbieren erin. Na overspoeld te worden door mails vanuit België wisten wij dat er iets niet klopte. Hoe kunnen we nou een speciaalbier box lanceren zonder ook eentje aan te bieden van hét speciaalbier-land? Man-Box heeft geluisterd en er werd al snel voor onze zuiderburen gezorgd. In deze box vind je namelijk het beste wat België te bieden heeft op het gebied van speciaalbier. Blond, donker, fruit, lambiek of tripel. Bekende brouwerijen, die ongetwijfeld blijdschap oproept bij jouw man. 

Van bier box naar borrel box

Wist je trouwens ook dat deze bier box ook als borrel box te bestellen is?...


Daarmee heb jijzelf de keuze om voor de extra hapjes te kiezen of niet. Bovendien kan je het breekijzer bedrukken met zijn naam en/of een persoonlijke kaart toevoegen aan zijn bestelling.  

Hollandse Borrel Cadeaubox

Holland is geen Nederland, maar wel een box bij Man-Box. Waarom? Omdat wij liever 'Hup, Holland, Hup' zingen in plaats van 'Hup, Nederland, Hup'. Onze Hollandse cadeaubox heeft ons oranje hart veroverd en met meer dan 30+ Nederlandse craft brouwerijen, is dit het cadeau bij uitstek om te geven aan jouw man. Ongetwijfeld dat hij bieren in deze box tegenkomt, die hij nog nooit eerder heeft gedronken.


En dat is ook zo gek nog niet, want deze bieren zijn met zorg uitgekozen door enkel de allerbeste experts op het gebied van Nederlands speciaalbier. Onze vrienden van de Bier Compagnie hebben namelijk hun leven gewijd om het allerbeste bier te vinden van Nederlandse bodem. Met deze Hollandse Bier- en Borrel box is dat volgens ons aardig gelukt.

Het perfecte cadeau voor elke gelegenheid

Dus wat de gelegenheid ook is, met een Man-Box ben je altijd verzekerd van een goed (bier)cadeau.


Maar tijdens welke gelegenheden staat bier centraal? Speciaal hiervoor hebben wij een lijst gemaakt aan de leukste voetbalevenement, waar voornamelijk bier wordt gedronken:

EK / WK

Ook tijdens deze sportevenementen staan de supermarkten weer bol van de biercadeaus. Hoewel het naar onze mening veel voor weinig is, is het alsnog grappig om te zien hoe belangrijk bier is in onze cultuur. Zet je Heineken-muts maar op, je Grolsch foam-vinger aan en gaan;

De finale van de Champions League

We blijven nog even in dezelfde sferen, want de finale van de Champions League mag absoluut niet ontbreken aan deze lijst. Dit mega-evenement is geroemd onder alle mannen en is onlosmakelijk verbonden met Heineken. Hoe leuk is het om jouw man te verwennen met een leuke bierbox van Man-Box voor de wedstrijd! Gooi je er nog extra druk op, wanneer je hem deze laat openbreken 1 minuut voor de aftrap?;

Of eigenlijk elke belangrijke wedstrijd van Oranje

Laten we het maar meteen toegeven. Elke keer als het Nederlands elftal speelt, is het feest. Er is dus altijd wel een excuus om je man een mooi biercadeau te geven. Extra leuk als je zijn box nog even voor de wedstrijd in de koelkast heb gedaan, zodat de biertjes extra koud zijn.

Zijn verjaardag

Ok deze tellen wij mee als een voetbalwedstrijd. Want als Oranje speelt op zijn verjaardag, zal hij ongetwijfeld ook de wedstrijd meekrijgen. Het is dan ook het perfecte moment om te vieren met een koude rakker. Maar wat is er leuker dan hem op zijn speciale dag een doos vol bier te geven?

Andere gelegenheden voor een biercadeau

Wil je je man een biercadeau geven, maar is hij niet zo sportief?


Dan hebben wij goed nieuws! Er zijn ook vele andere gelegenheden waarbij het gebruikelijk is om een leuk bierdoos:

Een nieuwe baan

Tijd om te vieren! Of het nu zijn eerste baan is, een nieuwe baan of een welverdiende promotie. Zulke belangrijke momenten dien gevierd te worden. Dat zou je zelf toch ook graag willen?

Sinterklaas / Kerst

Wat geef je de man die alles heeft? Deze vraag komt ieder jaar weer terug, maar nu weet je het antwoord. Natuurlijk een mooie bierbox van Man-Box. Want met onze boxen komt hij zeker bieren tegenkomt die hij nog niet eerder heeft gedronken.

Valentijnsdag

Wij hebben ook andere leuke liefdevolle boxen zonder bier. Zo kan je kiezen tussen onze champagne box, romantische box of maak je het spannend en kies je voor onze erotische box? Oh, la, la;

Als bedankje

Mannen zijn niet erg goed in het uiten van hun gevoelens. Maar dat betekent niet dat ze geen dankbaarheid voelen. Dus als hij iets leuks voor je heeft gedaan, geef hem dan een doosje bier als bedankje. Hij zal er blij mee zijn en het laat zien dat je zijn inspanningen hebt opgemerkt;

Gewoon zomaar

Wij denken het is altijd leuk om je man een beetje aandacht te geven. Gewoon omdat hij bestaat, kun je hem natuurlijk ook een bierbox geven. Want wat is er nou leuker dan je man verrassen met iets wat hij leuk vindt?;

Voor Vaderdag

Deze is makkelijk, maar mag absoluut niet ontbreken. Elke vader houdt natuurlijk van bier. Dus als je je vader blij wilt maken op Vaderdag, geef hem een bierbox. Zo kan hij met volle teugen genieten van zijn favoriete hobby!

Het perfecte biertje

Is er wel zoiets als het perfecte biertje? Dat zou namelijk het echte cadeautje zijn, toch? Volgens ons verschilt dit per land. Waarbij in Nederland de twee vingers-maatregel (over)heerst, hanteren de Engelsen bijna geen schuim op hun bier.


Daarnaast zijn er natuurlijk de bekende verschillen tussen lichte en donkere bieren. Maar wat maakt een bier perfect?

1. Het juiste glas

Om echt van je bier te genieten, is het belangrijk dat je het uit het juiste glas drinkt. Wist je bijvoorbeeld dat een Duvel uit een tulpvormig glas gedronken moet worden?

Deze zo proef je echt alle smaken. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat je glas lekker vol zit

2. De perfecte temperatuur

Een biertje smaakt het lekkerst als het koud genoeg is, maar niet te koud. Zet je bier dus ongeveer 15 minuten in de koelkast voordat je het drinkt.


Vandaar ook onze tip om zijn Man-Box in de koelkast te zetten, voordat je hem gaat geven. Op die manier heeft hij zijn bier op de perfecte temperatuur.

3. Het perfecte gezelschap

Een biertje smaakt altijd beter als je het met vrienden drinkt. Dit is wetenschappelijk bewezen door onze eigen professor Man-Man.


Nodig dus je vrienden uit en geniet samen van een gezellige avond!

4. De juiste locatie

De omgeving speelt ook een rol in de smaak van je bier. Ben je op het strand? Dan is een ijskoud verfrissend biertje perfect.


In de winter, op de open haard, is een lekker donker biertje meer op zijn plaats.

Meer biercadeaus voor jouw man

Wij waren helemaal vergeten dat er ook andere boxen in ons mannelijk assortiment zijn te vinden die niet per se bier in hun naam hebben. Echter mogen deze geweldige boxen niet ontbreken.

Film cadeaupakket

Heb je geen voetballer thuis, maar wel een bankzitter? Dan is een filmpakket van Man-Box wel ideaal voor hem. Met deze box kan hij in stijl genieten van zijn favoriete film. Met popcorn, een frisdrankje en natuurlijk bier. Budweiser bier wel te verstaan. Het populaire biermerk uit Amerika heeft de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt in Nederland en daarom mag Budweiser niet ontbreken van deze pagina. Dus lekker samen op de bank, film kiezen via Pathé Thuis en genieten maar!

Heb jij nog andere leuke ideeën voor biercadeaus voor je man? Laat het ons weten via onze chatbot. Wij zijn bereikbaar per mail (info@man-box.nl) of per WhatsApp.

Corona cadeau box

Deze box heeft een speciaal plekje in ons hart veroverd, want dit is één van onze allereerste boxen geweest die wij ooit hebben gelanceerd. Aan het begin van de coronacrisis in Nederland (begin maart 2020) hadden wij onder het mom van de trending hashtag #StayHydrated, de coronabox online gezet. De box was binnen no-time de populairste box gedurende de pandemie en inmiddels is het een heerlijke box om weg te geven in de hete zomerdagen. Drankje, chipje, dipje- alles wat jouw man nodig hebt om niet weg te smelten onder de hete zon. 

Bieropener of breekijzer? 

Waarom niet beiden! Onze iconische zwarte breekijzer is ideaal om de kroonkurk van je koude biertje te ontdoen. Bij iedere Man-Box bestelling krijg je standaard het zwarte breekijzer (gratis) meegeleverd. Zo kun je je biertje altijd in stijl openen.


En als je het een extra persoonlijk tintje wilt geven, kun je hetzelfde breekijzer laten graveren met een tekst of naam naar keuze. Zo denkt hij elke keer aan jou als hij een slok neemt van zijn koude biertje. Cheers!