Cadeaupakket Champagne voor Mannen + Tips
07 juli 2022 

Cadeaupakket Champagne voor Mannen + Tips

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.Weet je wat het beste cadeau voor een man is? Het is niet een horloge, of een nieuw overhemd, of zelfs een leuk etentje. Het beste cadeau voor elke man is een voortreffelijke fles champagne! Champagne is de drank van de viering, en er is geen betere manier om iemand te laten zien dat je om hem geeft dan met een mooie geschenkverpakking champagne. In deze blogpost bespreken we de geschiedenis van champagne, hoe je het op de juiste manier opent, en enkele cadeau-ideeën voor mannen die van champagne houden.

Geschiedenis champagne

Dom Perignon kennen we waarschijnlijk wel van de mooie en dure champagnes. Maar wist jij dat hij een monnik was die eigenlijk de eerste champagne, zoals wij hem kennen, heeft gemaakt? In de 17e eeuw vond de bekende keldermeester een methode uit om de wijn voor de 2e keer op de fles te laten gisten. Er ontstaat dan een natuurlijk koolzuurgas die voor die leuke bubbel zorgt.

De Fransen waren de eersten die deze methode perfectioneerden en nu is het een wereldwijd bekende mousserende wijn. Nu vind je mousserende wijnen van over de hele wereld, maar de Fransen produceren nog steeds enkele van de beste. Mousserende wijnen zijn een breed begrip en daarvan is Champagne er één van. Alle champagnes zijn een mousserende wijn en niet alle mousserende wijn is een champagne. De naam champagne komt uit het Champagne gebied in Frankrijk. Alleen als hij daar geproduceerd is mag hij de naam Champagne dragen. 

De wijnstokken die meestal voor champagne gebruikt worden zijn: Pinot Noir, Chardonnay en de Meunier. 

Hoe open je champagne?

Nu we weten hoe champagne is ontstaan, kunnen we bespreken hoe je champagne opent! Ten eerste, zet de champagnefles goed koud. Deze hoort tussen de 8 en 10 graden te zijn. Dus ook niet te koud want dit heeft een verdovend effect op je smaakpapillen en proef je de champagne niet goed.

Haal het omhulsel van de muselet (ijzerdraadje) en maak voorzichtig de muselet los. Als je de kurk van een fles champagne afhaalt, moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je de fles van jezelf en van iemand anders weg wijst. Ten tweede, houd de kurk in één hand en de bodem van de fles in de andere. Je moet de fles draaien, niet de kurk! Terwijl je draait, moet de kurk er langzaam uit zichzelf beginnen te komen. Als hij er plotseling afspringt, wees dan voorzichtig en houd je hand gesloten zodat de kurk iet weg kan schieten.

Sabreren

Ben je pro? Of houd je van een beetje sensatie? Dan kan je een champagnefles ook openen met een sabreersabel. Dit heb je misschien wel eens gezien. Zie de video hier onder:


Champagne cadeau bezorgen

Geen tijd om langs de slijterij te gaan? Geen probleem, bij ons bestel je verschillende  champagne cadeaupakketten die wij bij jou, of bij de ontvanger direct bezorgen. Schrijf een mooie boodschap op de kaart en noem de afzender zodat hij weet van wie hij dit origineel cadeau heeft gekregen.


Champagne cadeau bruiloft

Eén van de meest gebruikelijke gelegenheden waar je champagne drinkt is vast en zeker een romantische bruiloft. Daarom is onze Man-Box een leuke en originele manier om cadeau te doen. 

Bruiloft bedankjes

Wij leveren trouwens ook bruiloft bedankjes in de vorm van onze Man-Box. Deze kunnen helemaal zelf samengesteld worden. Zo kan je er voor kiezen om de buitenkant te laten graveren. Of het breekijzer te voorzien van een korte tekst of naam van het bruidspaar.

Interesse? Neem dan contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Deze bruiloft bedankjes zijn ook als "photowall" gebruikt als achtergrond voor de foto van alle gasten.

Champagne cadeau-ideeën voor mannen

Wat zijn nu enkele geschenkideeën voor de man in je leven die van champagne houdt? Hier zijn een paar suggesties: 

  • Een fles Dom Perignon - dit is de Rolls Royce onder de champagnes, en je man zal onder de indruk zijn.
  • Of ga voor een fles Carbon Champagne - deze is voornamelijk bekend geworden als podium champagne tijdens de prijsuitreiking van de Formule 1.
  • Een Man-Box met een fles champagne en enkele champagneflutes - dit is een geweldige manier om samen van de bubbels te genieten. 
  • Een set champagneglazen - voor de intiemere momenten (Bol.com)