Crypto Voor Dummies

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.Steeds meer mensen om je heen investeren waarschijnlijk in crypto, en dan vraag jij je waarschijnlijk af ‘’Ben ik nou niet te laat om te gaan investeren in crypto’’. Nee dat ben je zeker niet, het is nooit te laat. Daarom raad ik jullie aan om hier niet al te lang mee te wachten en het constant maar uit te stellen. 

Hoe moet je beginnen met crypto?

Hoe moet je beginnen met crypto

Beginnen met crypto klinkt moeilijker dan het daadwerkelijk is. Allereerst raden wij jou aan om op zoek te gaan naar een goede crypto broker (Broker is een platform waar je crypto op kunt gaan verhandelen). Bij het zoeken naar een crypto broker moet je goed opletten of deze betrouwbaar. Verder vinden wij het zelf ook heel belangrijk dat de broker waar je op handelt goede reviews heeft. 

Nu je dus een goede broker hebt gevonden kunnen we overgaan naar het aanmaken van een crypto wallet. Bij Blox als je de coins aanschaft komen ze direct in je wallet terecht. Bij de app Blox maakt hij dus zelf een wallet voor jou aan. 

De volgende stap en dat is: je eerste cryptomunt kiezen. Het kan ingewikkeld en moeilijk zijn om je eerste cryptomunt aan te schaffen omdat er zoveel verschillende cryptomunten zijn. De meest bekende cryptomunt is de Bitcoin. Dit is een veilige en stabiele coin. 

Maar je kunt er ook juist voor kiezen om te investeren in altcoins (alternatieve coins). Deze altcoins schommelen veel meer in prijs waardoor je hier dus sneller winst of verlies op kunt maken. Wat heel erg belangrijk is met het investeren in altcoins is dat je je niet gek moet laten maken door de grote schommelingen die zo’n munt maakt, hierdoor kan je verkeerde beslissingen maken waardoor je je geld kunt kwijtraken.

Hoe te beginnen?

Wij raden je aan om te onderzoeken welke munt het beste bij jou past. Er zitten namelijk een verschillen in de soorten cryptocurrencies. Het is belangrijk om meer informatie te hebben over de toevoeging van de munt. Welk probleem lost het project van de bepaalde munt op? Welke grote investeerders hebben een grote positie (betekent veel aantallen in bezit) in de munt? 

Iedereen om je heen geven jou de best bedoelde adviezen maar zijn die adviezen wel waar? Het belangrijkste is dat je goed je eigen onderzoek moet doen om erachter te komen of deze munt goed genoeg is. Ook kan je kijken op bijvoorbeeld Coinmarketcap.com. Dit is een site waar allemaal verschillende cryptocurrencies op staan met de prijzen erbij en op welke positie de munt staat in de markt. 

Persoonlijk maken wij hier zelf veel gebruik van om te kunnen zien wat een cryptomunt dus doet of heeft gedaan. Op basis van de data kan je een besluit maken wat jij een goed moment vind om die cryptomunt ook daadwerkelijk te gaan kopen. Wij noemen dit ook wel het instapmoment. Als Crypto dummie kan je het beste met een klein bedrag gaan beginnen. En investeer altijd met geld wat je kan missen!

Cryptowallet

Zodra je de munt hebt gekocht komt deze in je cryptowallet te staan. Op het moment dat je verschillende cryptomunten bezit kan je dus heel makkelijk en overzichtelijk zien hoeveel je van elke cryptomunt bezit en wat de prijzen zijn. 

Hoe je het beste kan handelen is kopen als de markt laag is. En verkopen als de markt stijgt. Of je nou crypto verhandeld op de korte of lange termijn maakt niet uit, met beide manieren draait het natuurlijk om rendement te maken. 

De vraag die wij vaak horen is ‘’Maar hoe weet je nou wanneer je de munt met winst moet gaan verkopen, want straks stijgt hij nog meer’’. Het is een persoonlijke afweging die voor iedereen natuurlijk anders is, De één verkoopt op het moment dat de cryptomunt zijn ATH( all time high= Hoogste punt ooit) nadert terwijl de ander nog even wacht. Met als risico dat hij na de stijging een flinke daling inzet en je daarmee mogelijk minder rendement of zelfs verlies maakt. 

Als je dan je munt hebt verkocht krijg je daar de valuta mee terug waarmee je hebt gekocht. Dus bijvoorbeeld je koopt met euro’s (fiat geld) Bitcoin dan krijg je op het moment jij jouw Bitcoin verkoopt er euro’s voor terug. Er zijn ook brokers waar je met coins andere coins kan kopen. Bijvoorbeeld, je koopt met Bitcoin Ethereum dan krijg je als jij jouw Ethereum verkoopt weer Bitcoin terug. 

Met het gemaakte rendement kan je twee dingen doen. 

 1. Herinvesteren in crypto. Dit is ons advies om jouw cryptowallet te laten groeien. Je kunt met je volgende investering die je dan gaat maken nog meer rendement maken omdat je met meer aantallen kunt investeren.

 2. De andere optie is om ervoor te kiezen om je winst uit te laten betalen.

Wat is de beste app voor crypto?

Crypto voor dummies

Wat is de beste app voor crypto nou eigenlijk? Tegenwoordig zijn er zoveel apps om crypto te verhandelen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.. Als jij als beginner wel eens een crypto broker hebt geprobeerd zal je zoals vele anderen waarschijnlijk je hoofd hebben gebroken op moeilijke grafieken en talloze nietszeggende lijntjes. Gelukkig hebben wij voor jou precies uitgezocht hoe jij het beste een goede start kunt maken. 

Je hebt misschien wel eens een reclame voorbij hebben zien komen van het Nederlandse crypto platform Blox. De app Blox is een eenvoudige app die snel, overzichtelijk en voor iedereen te gebruiken is. Op Blox kun je heel eenvoudig en overzichtelijk de cryptomunt(en) kopen die jij graag wilt hebben.

Blox heeft op dit moment 37 verschillende cryptocurrencies. Op het moment dat jij een goede coin hebt gevonden en deze daadwerkelijk dus wilt gaan aanschaffen kan dit al binnen 4 seconden. De hoogte van jouw inleg is niet belangrijk. je kan al vanaf 1 euro beginnen met verhandelen, je kunt dus zelf bepalen hoeveel geld je wilt investeren.

Gratis €10,- tegoed

Gebruik de code ''MANBOX'' om €10,- tegoed te krijgen met Man-Box bij BLOX en begin nu met handelen in cryptocurrencies. Een BLOX-account heb je al in 5 minuten opgezet en met onze code, die je kan instellen bij 'instellingen', heb je direcet tegoed op je account.

BLOX-Man-BOX

Veiligheid

Op het moment dat jij bijvoorbeeld je telefoon kwijtraakt en je hebt geld staan op jouw Blox account staan, staat dit nog altijd veilig. Niemand kan het geld overmaken naar een andere rekening, dit kan alleen maar naar jouw rekening waardoor je dus nooit je geld op Blox kunt kwijtraken. 

Blox hanteert ook maar 1% aan handelskosten, dit percentage verandert ook niet wat wel kan gebeuren bij andere handelsplatformen. Zoals wij eerder hebben aangegeven staat Blox bekend om zijn eenvoud.

Van de 37 verschillende cryptocurrencies die Blox aanbiedt kan je makkelijk de grafieken van de koersen bekijken. Denk hierbij aan de grafiek van het afgelopen uur, de afgelopen 24 uur de afgelopen 7 dagen, de afgelopen maand en het afgelopen jaar. De grafiek is eenvoudig af te lezen en bied je precies de benodigde informatie die jij nodig hebt om te beslissen of je in wilt investeren of niet.

Betaalmethodes

 Op blox heb je vier verschillende betaalmethodes die je kunt gebruiken 

 • iDEAL 
 • Bankoverschrijving (SEPA)
 • Bancontact
 • Creditcard (Visa en Mastercard) 

Op het moment dat je ervoor kiest om met Creditcard geld te storten op Blox betaal je 1,5% toeslag, dit is echter niet zo op het moment dat je dit doet met iDEAL, bankoverschrijving of Bancontact. 

Welke Crypto voor beginners?

Welke Crypto voor beginners

Welke crypto voor beginners is natuurlijk wat jij je dan afvraagt. En dan komen we al heel snel uit op Bitcoin. Bitcoin is een hele stabiele coin die als je het vergelijkt met andere cryptocurrencies heel erg weinig schommelt. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is dat de Bitcoin op één dag een flinke koersdaling inzet zal je Bitcoin niet zo snel zien doen ten opzichte van de Altcoins. Dit komt omdat het het handelsvolume in Bitcoin enorm hoog is en de prijs natuurlijk ook een belangrijke rol speelt. 

Ethereum

Dit geldt ook voor Ethereum. Dit is de op twee na grootste cryptomunt die er momenteel is. Het voordeel aan Ethereum is dat deze munt niet zo duur is als één hele Bitcoin. Dit geeft Crypto beginners de mogelijkheid om daardoor misschien wel één hele munt of meerdere stuks aan te schaffen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een klein deel van een munt te kopen. Dit heeft weer voordelen ten opzichte van aandelen. Ook is de koers van Ethereum de afgelopen jaren flink gestegen ten opzichte van Bitcoin, daarom denken veel mensen dat in de toekomst Ethereum wel de nieuwe marktleider kan worden. 

NFT Coins

Ook raden wij jou aan om te gaan kijken naar NFT coins. NFT coins zijn sinds 2021 mega populair geworden aangezien deze voor verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Waarom zou je dan als Crypto beginner deze munt aanschaffen? Dit raden wij aan omdat verwacht wordt dat in de toekomst bijna alles digitaal is, en dat steeds meer mensen zich op digitale producten of diensten gaan richten. 

Tips voor crypto dummies!

 1. Investeer niet al je geld, maar begin met een klein bedrag. Dit omdat er altijd risico´s zijn verbonden aan investeren in crypto. Zeker als beginner kan je hierdoor veel geld verliezen. Op het moment dat jij dan je geld hebt verloren en het is een klein bedrag dat je kunt missen is de tegenslag minder groot en kan je uitzoeken wat er mis was gegaan. En hiervan leren.

 2. Neem regelmatig je winst als crypto dummie, veel voorkomende fouten die crypto dummies maken is dat ze te hebberig worden. Dit kan ervoor zorgen dat je door die hebberigheid winst kunt mislopen. Zorg er daarvoor dat je altijd afspraken met jezelf maakt. Bijvoorbeeld wat de ondergrens is en vanaf welk moment je winst gaan nemen.

 3. Probeer rustig te blijven, op het moment dat je ziet dat je een munt hebt gekocht en hij zakt in de prijs omlaag blijf dan rustig. Crypto Is heel fluide en schommelt heel erg veel in prijs. Probeer daarom ook niet elke 5 minuten te kijken (Tenzij je op de korte termijn aan het verhandelen bent).

 4. Bekijk de grafieken goed en doe je onderzoek voordat je een munt wilt gaan kopen. Daarom raden wij jullie aan om goed te kijken naar de bewegingen van de munt en de waarde die hij heeft.. Op het moment dat jij een munt op zijn hoogste punt ooit koopt dan is de kans natuurlijk groter aanwezig dat de prijs gaat zakken Daarom is het belangrijk om tijdens de dip (lage punten) te kopen en op het hoogte punt te gaan verkopen.

 5. De laatste tip die wij jullie wil meegeven is bepaal je eigen strategie. Bepaal voor jezelf of je op de korte of lange termijn de crypto wilt gaan verhandelen. Dit om te zorgen zoals wij bij punt 3 vermeld hadden dat je niet constant blijft kijken naar wat de cryptomunt aan het doen is voor als je op de lange termijn aan het verhandelen bent. 

Gratis €10,- tegoed

Gebruik de code ''MANBOX'' om €10,- tegoed te krijgen met Man-Box bij BLOX en begin nu met handelen in cryptocurrencies. Een BLOX-account heb je al in 5 minuten opgezet en met onze code, die je kan instellen bij 'instellingen', heb je direcet tegoed op je account.

BLOX-Man-BOX