Dadbod; Alles wat je altijd al wilde weten
22 april 2022 
in Fitness

Dadbod; Alles wat je altijd al wilde weten

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Een Dadbod, wat is dat nou weer?... Een vraag die ongetwijfeld ook bij jou leeft. Daarom gaan wij in deze blog dieper induiken op het fenomeen de Dadbod. Hoe is de Dadbod ontstaan? 

En waarom zijn Dadbods voor sommigen mensen zo aantrekkelijk? Wie zijn de allerbekendste Dadbods? En natuurlijk het allerbelangrijkst voor de mannen; hoe wordt je een Dadbod? Wij leggen het jou allemaal uit in dit artikel.

Wat is een Dadbod?

De Dadbod is een mannelijk lichaamstype dat ergens tussen fit en overgewicht in zit. De term werd in 2015 bedacht door Mackenzie Pearson, een studente aan de Clemson University in South Carolina. Zij omschreef de Dadbod als "het soort lichaam dat eruit ziet alsof het comfortabel zit.

Een Dadbod is een mannelijk lichaamstype dat licht overgewicht heeft, een buikje heeft en door sommige mensen als aantrekkelijk wordt beschouwd. De Dadbod wordt vaak geassocieerd met het zijn van een goede vader, echtgenoot en kostwinner, maar ook met ontspannen en relaxed zijn.Waarom zijn Dadbods voor sommigen mensen zo aantrekkelijk? 

Er zijn verschillende soorten schoonheid en wat de een aantrekkelijk vindt, vindt de ander misschien niet. Sommige mensen vinden de Dadbod aantrekkelijk omdat het wordt gezien als een teken van volwassenheid, stabiliteit en betrouwbaarheid. Dadbods worden ook vaak geassocieerd met goede vaders en echtgenoten. Deze groep kampt over het algemeen sneller met overgewicht, omdat ze hebben geen tijd om te trainen en hun metabolisme vertraagt als ze ouder worden.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen


Wie zijn de bekendste Dadbods?

Tja, of je blij moet zijn met de bekendheid als Dadbod, is nog maar de vraag. Echter kunnen deze mannen er niet langer om heen. De allerbekendste Dadbods (denk aan acteurs, zangers etc.) zijn: 

  • Leonardo DiCaprio
  • Seth Rogan
  • Vin Diesel
  • Chris Pratt
  • Jonah Hill

Hoe word je een Dadbod? 

Het goede nieuws is dat je niet veel hoeft te doen om een Dadbod te worden. Je moet gewoon een beetje lui zijn en niet te sporten. Simpel toch? Nou voor sommige mannen is het toch lastig om aan te komen. Hierdoor is het lichaam van zo'n pap-papa niet voor iedereen weggelegd.

Dadbod Cadeau 

Heb jij een Dadbod in je omgeving die jij wilt verrassen met een cadeau? Geef hem dan een Man-Box! Een Man-Box is een houten box die je met een breekijzer moet openbreken. De inhoud varieert van een speciaal bierpakket tot een complete BBQ

Verras jouw Dadbod met een Man-Box!