De Coronita Cocktail

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Met deze Coronita Cocktail steel jij de show!

Deze is vinden wij heel vet! De Mexican Bulldog a.k.a. the Coronarita (Corona + Margarita). Deze zomerse cocktail wil jij voor jezelf maken of showen aan jouw bierbuddy’s. Met deze cocktail heb je ook een echte smaaksensatie te pakken. De Mexican Bulldog bevat namelijk bijna alle smaken van je smaakpalet. Namelijk; zoet, zuur, zout en een bittertje.


Hoe maak je een Corona Coronita?

Eigenlijk is het een heel simpel recept maar door het Corona biertje onderste boven in je glas te zetten steel jij de show. En wat ook fijn aan deze cocktail is? Je hebt er niet heel veel ingrediënten voor nodig. Hieronder leggen we je uit wat je moet doen.

Ingrediënten:

  • 1 flesje Corona Extra
  • 2 Limoenen
  • Zeezout
  • 60 ml tequila
  • 30 ml Cointreau of triple sec
  • Ijsblokjes

Benodigdheden:

Stap 1.
Je neemt een groot glas. Het liefst ook een wat zwaarder cocktailglas die het gewicht van het Corona flesje houdt.Snij de limoen in partjes en neem een partje om de rand mee in te wrijven. Leg wat zeezout op een schoteltje en doe de rand van het glas dopen in het zout. Zorg dat er op de gehele rand zout zit, zoals je dit van de Margarita kent.

Stap 2.
Vul de shaker met ijs. Pers alle limoen partjes uit in de shaker en doe vervolgens de tequila en de Cointreau erbij. Shake ongeveer 20 a 30 seconden en schenk de mix uit in het glas. Zorg dat je de ijsblokjes niet mee uit schenkt.

Stap 3.
Open de Corona! Plaats je Corona fleshouder op de rand van je glas. Hou het glas schuin en steek met je andere hand het flesje in de houder. Het glas vult zich nu verder met Corona bier en wordt gemixt met de margarita. Steek er vervolgens je rietje in en decoreer het glas met een schijfje limoen. En klaar is Kees. Laat je vrienden genieten van deze uiterst mannelijke cocktail.