Het beste cadeau voor een man tijdens de feestdagen: Leuke weetjes over feesten en vieringen over de hele wereld
07 juni 2022 

Het beste cadeau voor een man tijdens de feestdagen: Leuke weetjes over feesten en vieringen over de hele wereld

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Wat is het beste cadeau voor een man tijdens de feestdagen? Leuke weetjes over feesten en vieringen over de hele wereld zijn misschien een goede plek om te beginnen! De feestdagen zijn een tijd van het jaar waarin veel mensen feestvieren met vrienden en familie. Er zijn allerlei verschillende tradities over de hele wereld. Elk met hun eigen unieke smaak. In deze blogpost zullen we enkele van de meest interessante feest- en viering tradities uit alle hoeken van de wereld verkennen. 

Dus leun achterover, ontspan, en maak je klaar om geïnspireerd te worden!


Zoals je misschien al weet, zijn wij bij Man-Box van het verrassen en het creëren van ervaringen en herinneringen. Daarom is onze houten cadeaubox bij uitstek altijd goed om te geven aan jouw dierbare man tijdens de feestdagen. Waarschijnlijk weet hij over 6 jaar niet meer wat de inhoud van de box was, maar gegarandeerd dat hij wel weet dat hij een houten box van jou heeft gekregen. En uiteraard dat hij deze moest openbreken. Die specifieke herinnering blijft! Want hoe vaak doe je nou zo iets? Laten we verder kijken welke feestdagen er allemaal zijn waarbij je een cadeau voor je man kan geven.

Officiële feestdagen 

Volgens de website van de Rijksoverheid zijn de onderstaande dagen de officiële feestdagen in Nederland zijn. De lijst met officiële feestdagen:

  • Nieuwjaarsdag;
  • Goede vrijdag;
  • Pasen (eerste en tweede paasdag);
  • Koningsdag;
  • Bevrijdingsdag;
  • Hemelvaartsdag;
  • Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag);
  • Kerstmis (eerste en tweede kerstdag).


Dit zijn de feestdagen die bijna iedereen in Nederland vrij heeft van werk of school. Daarnaast zijn er nog een aantal andere feestdagen die in verschillende delen van het land worden gevierd. Zo vieren we bijvoorbeeld Carnaval voornamelijk in het zuiden van Nederland en is geen officiële feestdag.

Feestdag en recht op een vrije dag

Wist jij dat er geen wet is die bepaald of jij, als werknemer vrij bent op een bepaalde feestdag? Dit wordt namelijk geregeld in de CAO of arbeidsovereenkomst (contract). Dus mocht je twijfelen of je vrij bent, vraag het aan jouw leidinggevende.


Welk cadeau geef ik tijdens de feestdagen aan een man?

Als we naar de lijst kijken van officiële feestdagen, dan zitten er een aantal dagen tussen waarbij je in eerste instantie totaal niet denkt aan het geven van een cadeau. Hiermee bedoelen wij dagen zoals Goede Vrijdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag enzovoort.

Maar er zijn ook dagen waarbij je juist denkt aan het geven van een cadeau en hier willen we jou graag bij helpen. Hierbij een lijst aan feestdagen en andere feestmomenten om eens een cadeau te geven!

Nieuwjaarsdag

Vaak is dit de dag dat je (lichtelijk) brak en met een kater de dag begint. Tenslotte heb je de nacht ervoor flink feestgevierd en het oude jaar met een angstig en snel verlaten. Op Nieuwjaarsdag is het traditiegetrouw dat je bij elkaar op bezoek gaat en elkaar een gelukkig nieuwjaar wenst. Aangezien we tegenwoordig drukker en drukker zijn, gebruiken we zoveel mogelijk momenten om onze sociale contacten te onderhouden. Daarmee worden onze borrel boxen gebruikt om te geven en samen te nuttigen tijdens de nieuwjaarsborrel.

Borrel Cadeaubox

Pasen 

Traditiegetrouw wordt Pasen met de familie gevierd. Gezellig met elkaar aan de paasbrunch en in de middag borrelen of met z'n allen aan de bbq. Ben jij bij je opa en oma of oom en tante uitgenodigd? Neem dan een Man-Box mee. Hiermee heb je gelijk een goede binnenkomer en is het wat anders dan een bos bloemen, doosje chocolade of het flesje wijn. Ook hier doet de borrel box het goed maar wij adviseren de film box.

Film Cadeaubox

Kerstmis

Dit is wel bij uitstek de beste feestdag om elkaar cadeaus te geven. Om de beste keuze te maken is  het belangrijk om te weten om welke "type' man het gaat. Is het sportieve man, een film-fanaat of een ware BBQ fan? Tijdens het geven van cadeaus tijdens Kerstmis kan je het cadeau toespitsen op de wensen van de man. Want Kerstmis is een feestdag waarbij je t.o.v. de bovenstaande feestdagen wel wensen kenbaar mag (moet) maken. Hiermee is het meteen een stuk makkelijker om het juiste cadeau tijdens Kerst te geven.

Wij hebben alvast voor jou een Top 10 Kerstcadeaus voor mannen gemaakt.

Grappige weetjes over feestdagen

Feestdagen brengen een rijke geschiedenis met zich mee. Daarmee zijn er veelal leuke weetjes om te vertellen tijdens een verjaardag of één van de feestdagen. Wist jij bijvoorbeeld al dat?...

In Japan het nr. 1 kerstdiner de kip van KFC is 

Je weet waarschijnlijk dat de huidige vorm van de Kerstman door het marketing team van Coca-Cola is bedacht. Coca-Cola startte in 1931 namelijk een campagne waarin de Kerstman werd afgebeeld als een vriendelijke, mollige en vrolijke man. Zo zien we hem vandaag de dag nog steeds. Is je hoofd aan het tollen van dit feitje? Geen zorgen, want ook bij Man-Box konden wij dit niet geloven.

In 1974 had het marketingteam van KFC in Japan ook een heel slim idee. Door de populaire westerse invloeden bedachten ze een manier om het immens populaire feestdag Kerstmis te koppelen aan Kentucky Fried Chicken. Zo bedachten zij een campagne met de slogan ‘Kentucky for Christmas’. Hierbij ze inspeelden op het hippe imago van alles dat westers was. Inmiddels zijn er nog jaarlijks speciale campagnes met allerhande beroemdheden om dit beeld maar te blijven versterken.

Kip tijdens kerst in JapanDe Japanse Colonal Sanders
En de trend is aangeslagen! Elke december is het weer topdrukte bij de Japanse KFC's. Zo moeten de mensen hun bestelling al weken van te voren doorgeven om die beroemde bucket tijdens de Kerst op tafel te krijgen.

In JApan is kip populair tijdens kerst


In India worden met kerst geen kerstbomen, maar bananenbomen of mangobomen versierd.

Er zal in India nooit een echte Nordmann komen omdat de Nordmann-spar gedijt bij veel regen maar niet bij veel warmte. Indiërs daarentegen kunnen met kerstballen een bananenboom of een mangoboom versieren en hun huis opfleuren met Kerstmis.

Oud en nieuw is de oudste feestdag

Nieuwjaar is de oudste feestdag. De viering van Nieuwjaar dateert van 4000 jaar geleden. Dat is verbazingwekkend! De feestdag kan worden teruggevoerd op vele voorgangers, zoals de Germanen, Babyloniërs, Romeinen, en Egyptenaren. Zij hadden allemaal hun eigen gebruiken rond het Nieuwjaar door de geschiedenis heen. Voor de Babyloniërs, begon voor hen het nieuwe jaar half maart, terwijl de Egyptenaren het nieuwe jaar vierden rond de tijd van de zomerzonnewende. De Germanen vierden het ook rond de winterzonnewende.

Pas onder het bewind van Julius Caesar werd de Romeinse kalender veranderd en werd oudejaarsavond 31 december. Deze verandering werd doorgevoerd vanwege Caesar's inspanningen om de kalender gelijk te trekken met het zonnejaar. Oudejaarsavond werd voor het eerst gevierd op 31 december in 45 v. Chr.

De verandering van de datum van half maart naar 31 december werd uiteindelijk vastgelegd toen paus Gregorius XIII in 1582 de Juliaanse kalender hervormde. Dit is de kalender die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. Zo is oud en nieuw ontstaan.

Tijdens Pasen wordt het meeste snoep verkocht

Na Halloween wordt in de VS tijdens Pasen het meeste snoep verkocht van alle feestdagen. Meer zelfs dan met Kerst. Het meest verkochte paassnoepje is de marshmallow Peeps. In 2018 werden er alleen al in de VS meer dan 700 miljoen Peeps verkocht. Dat zijn heel veel peeps!

Pasen meest verkocht in Amerika Peeps