De Mannengriep Bestaat Echt - Help!
20 april 2022 

De Mannengriep Bestaat Echt - Help!

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Is je man ziek of doet hij alsof... In het laatste geval kan het best zijn dat hij de mannengriep heeft. Mannengriep is namelijk een fictieve ziekte van mannen die zich aanstellen. 
Maar waar komt de mannengriep vandaan? Hoe kom je van de mannengriep af? We gaan het allemaal uitleggen in dit blogartikel. Lees de oorzaak, de verschijnselen en vooral de oplossing hiervoor.

Waar komt het woord mannengriep vandaan? 

Het woord man griep is een portmanteau van de woorden man en griep. Dit nieuwe woord werd gecreëerd door de twee woorden te combineren om het fenomeen te beschrijven van mannen die doen alsof ze ziek zijn.

De term mannen griep komt eigenlijk uit het Verenigd Koninkrijk en verscheen voor het eerst in gedrukte vorm in The Sun krant rond 2006. In een artikel over de gezondheid van mannen, schreef journaliste Jane Moore : "We kennen allemaal de mannengriep. Het is een ziekte die mannen treft die verder gezond zijn, maar plotseling het slachtoffer worden van een virulente verkoudheid of een lichte snotneus."

Het woord man griep is sindsdien gebruikt in een verscheidenheid van andere nieuws outlets en publicaties, waaronder de New York TimesTime Magazine, en The Guardian .

Wat zijn de symptomen van man-griep? 

De symptomen van man-griep lijken sterk op de symptomen van een gewone verkoudheid of griep. Deze omvatten een loopneus, niezen, hoesten en een zere keel. De symptomen van man-griep worden echter vaak overdreven door degenen die er last van hebben. Ze kunnen beweren dat ze zich zich veel slechter voelen dan ze eigenlijk zijn, en zich soms zelfs ziek melden op het werk of op school.


Hoe kom je van de mannengriep af?

Helaas is er geen geneesmiddel bekend tegen de mannengriep. Er zijn echter wel een paar dingen die u kunt doen om uw man of vriend te helpen zich beter te voelen. Een een warme douche of bad, een kop thee of koffie en veel rust helpen meestal om de symptomen te verlichten. Als uw man zich na een paar dagen nog steeds niet goed voelt, kunt u met hem naar de dokter gaan. 

De oplossing voor de mannengriep

Heb jij een man thuiszitten met een diagnose mannengriep? Dan hebben wij dé oplossing voor deze man. Ga naar man-box.shop en zoek daar een medicijn uit naar keuze. Wij verrassen jouw man met een onvergetelijk cadeau dat zo goed is, dat hij direct opknapt. Het enige wat jouw man hoeft te doen, is de doos te openen (mits hij daar nog kracht voor heeft). 

Wacht dus niet langer en bestel nu het perfecte cadeau voor jouw vent. Met onze Man-Box is jouw man in een mum van tijd weer beter!