Mannenkracht boek 'Het Is Tijd Man' hét boek voor ons mannen
21 januari 2021 

Mannenkracht boek 'Het Is Tijd Man' hét boek voor ons mannen

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


Wat voor een man wil je zijn?… 🤔

Het Mannenkracht boek ‘Het Is Tijd Man’ helpt de hedendaagse man om los te komen van beklemmende ideeën over hoe je als (echte) man zou moeten zijnDe hamvraag van dit boek luidt dan ook ‘wat voor een man wil je zijn?‘.

Poe, een verrekte lastige vraag om antwoord op te geven. Volgens Rob, Jeroen en Pieter (initiatiefnemers van Mannenkracht) is er ook niet langer sprake meer van één soort man. De hedendaagse man bestaat volgens hun niet langer. Ken je hem nog? Die ruwe, stoere man die geen f*ck geeft hoe mensen over hem denken! Oftewel het stereotype man…

De man anno 2021

Lang niet alle mannen zijn emotieloze, koude wezens die alleen maar denken aan bier, vrouwen en auto’s. Ook al denken veel mannen nog dat ze aan dit beeld moeten voldoen. Tegenover de Alfaman zetten de heren de Alfalfaman; vernoemd naar de gekiemde zaadjes uit Azië. De Alfalfaman kent zijn eigen rijtje verwachtingen; hij moet zacht en empathisch zijn. Is lief en geeft om het milieu. Eet liever tofu dan een stevige biefstuk. Maar welke man jij ook bent, het is volgens het Mannenkracht boek allemaal oké. Zolang je maar de man wordt en bent, die jij echt wilt zijn.

Wij van Man-Box zijn het volkomen eens met deze visie en vonden het daarom hoogtijd om eens met de mannen in gesprek te treden. Wij kwamen in contact met Pieter Schop, één van de initiatiefnemers van dit concept. Volgens de Mannenkracht-site is Pieter een meester in zijn met alles wat er is. Bovendien zou hij in een vorig leven waarschijnlijk rapper, acteur of voetbaljournalist zijn geweest. Maar wij waren vooral erg benieuwd over zijn visie op het ‘man-zijn’.


Pieter Schop van Mannenkracht aan het woord 👏

Waarom hadden jullie het gevoel om juist nu ‘Het Is Tijd Man’ te schrijven?

Om de simpele reden dat er op dit moment een uitgeverij op ons pad kwam waar we geen ‘nee’ tegen konden (en wilden) zeggen. Los van het feit dat we van mening zijn dat – na jaren van vrouwenemancipatie – de man weer aan zet is om deze wereld een stuk mooier te maken. Door de centrale vraag in ons boek – Wat voor man wil je zijn? – nodigen we mannen uit daarover na te denken.

man-box-mannenkracht-boek

Maar wat is volgens jou het stereotype man en wat zou het eigenlijk moeten zijn?

Er zou geen stereotype man moeten zijn. Elke man is uniek. Er zijn destructieve stereotype manbeelden waar veel mannen last van hebben. Deze hangen veelal samen met het beeld van de alfaman; hij is haantje de voorste, moet succesvol zijn, veel geld verdienen, keihard drinken, geen emoties tonen en hij mag niet falen. Veel mannen proberen hieraan te voldoen om zodoende het gevoel te krijgen dat ze een ‘echte man’ zijn. In ons boek noemen we ook de ‘Alfalfaman’, een manbeeld wat mannen met name vertelt om empathisch, zacht en sympathiek te zijn. De vrijheid zit in het loskomen van deze bedrukkende manbeelden.

Wat zijn de onderwerpen waar, wij als mannen, het moeilijk vinden om over te hebben?

‘Boys don’t cry’ is het motto waar veel jongens mee opgroeien, en dit vertaalt zich in grote mate naar de grote uitdaging die mannen ervaren om überhaupt over hun gevoelens te praten. Alles wat kwetsbaar voelt vinden veel mannen doorgaans lastig; onzekerheden, verdriet, twijfel en benoemen dat je het even helemaal niet meer weet.

mannenkracht-boek-man-box

Cadeaus voor Mannen 🎁

Wij zijn natuurlijk van dé specialist als het aankomt op mannelijke cadeauboxen, dus wij waren ook benieuwd…

Wat zou volgens jou een ideale mannen kado om te krijgen?

Het zou natuurlijk een gemiste kans zijn om ons boek ‘Het is tijd man’ hier niet te noemen. Dus bij deze. Omdat ik dus niet graag stereotypeer kan ik de vraag niet goed beantwoorden. Elke man heeft andere wensen en verlangens.

En wat heb jij gekregen afgelopen Kerst en waar was je het blijst mee?

Mijn broer en schoonmoeder hebben voor ons gekookt, en daar ben ik hen hartstikke dankbaar voor. Verder heb ik twee keer verloren met een spel. De (alfa)man in mij had stiekem toch graag gewonnen :D.

Tot slot, welke hoogtepunten staan er voor jullie nog te wachten met Mannenkracht in de nabije toekomst?

Vorige week hebben we ons eerste webinar gegeven wat enorm gaaf was en ben ik megatrots op de interviews die Rob en Jeroen bij 3FM en Giel Beelen (Kukuru Podcast) gaven. Daarnaast zijn we meerdere gave workshops en programma’s aan het ontwikkelen die er in het voorjaar van 2021 aankomen. Via www.mannenkracht.nl kun je hiervan op de hoogte blijven door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.


Haal het Mannenkracht boek in huis ✅

het-is-tijd-man-mannenkracht-boek

Het boek ‘Het Is Tijd Man’ van Mannenkracht is nu te koop via Bol.com.

Follow my blog with Bloglovin