Morbius Film Review: Is dit een nieuwe Marvel-franchise in de maak?
13 juli 2022 

Morbius Film Review: Is dit een nieuwe Marvel-franchise in de maak?

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.Na zijn korte verschijning in de bioscopen is Morbius (2022) nu te zien op alle streaming kanalen en het verdeelt nu al vele van de Marvel-fans. Sommigen zeggen namelijk dat deze nieuwe franchise een hit is, terwijl anderen vinden dat de film teleurstellend is. Aan de Man-Box de schone taak om onze mening te geven over deze film. In deze filmrecensie geven wij jou onze mening over Morbius en of we denken dat het je tijd waard is... Of niet? Dat is de vraag met deze film! Zonder meer woorden eraan te verspillen, gaan wij direct maar direct met het reviewen beginnen.

Waar gaat de film Morbius over?

Morbius gaat over dr. Morbius, die zich aan het begin van de film midden in de jungle bevindt. Hier is hij op zoek naar vleermuizen voor een reeks aan (zelf)experimenten. De wetenschapper is namelijk op zoek naar een geneesmiddel voor een terminale ziekte waaraan hij lijdt.

Na de opening scene neemt deze Marvel/Sony-film ons mee naar de jeugd van Michael Morbius (gespeeld door Jared Leto). Hier maken wij ook kennis met zijn beste jeugdvriend heeft genaamd Milo, wie aan dezelfde terminale ziekte lijdt. Beide jongens groeien op in een verzorgingsthuis voor terminaal ziek kinderen. Milo, vertolkt door Matt Smith, blijft door de jaren heen goed bevriend met Michael en kan door zijn familiefortuin de experimenten van dr. Morbius funderen.Na tal gefaalde onderzoeken, slaagt Michael Morbius erin om een manier te vinden om zijn DNA te veranderen. Met als uitkomst genezing van zijn terminale ziekte! Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot en na het mengen van zijn bloed met die van vleermuizen, begint hij steeds meer op een vampier te lijken.


Dit zet de toon voor de rest van de film waarin Morbius de gevolgen van zijn daden onder ogen moet zien. Hij is nu een vampierachtig wezen dat bloed moet drinken om te overleven, terwijl hij wil geen mensen pijn wilt doen. Dus probeert hij een manier te vinden om met zijn nieuwe toestand te leven en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen te helpen.

Hoe lang duurt Morbius?

De film Morbius (2022) duurt 1 uur en 44 minuten. Daarmee is het qua tijd geen zware film om te kijken. En wij zouden daarmee gezegd hebbende je ook niet aanraden om je weekend leeg te plannen voor deze film. Gelukkig hoeft dat ook niet! 

Is Morbius een goede film?

Dit klinkt allemaal erg spannend en dat is het ook, maar helaas is de film niet zonder gebreken.  Het grootste probleem met deze film is dat het verhaal erg verwarrend is. De film wil gaan over de worsteling van Dr. Morbius met zijn nieuwe aandoening, maar ook over zijn pogingen om mensen te helpen. Deze twee plotlijnen worden echter nooit echt volledig uitgewerkt. Als gevolg daarvan voelt deze film onsamenhangend aan.

Bovendien heeft de film ook zijn 'momentum' verloren, omdat deze vaak is uitgesteld door Marvel en Sony. Zo bracht corona roet in het eten en is de film uitgesteld door de release van Spider-Man: No Way Home. Hiermee loopt Morbius gevoelsmatig achter de feiten aan en is waarschijnlijk ook niet de film die zowel Sony als Marvel hoopte uit te brengen. 

Ondanks al deze gebreken is Morbius alsnog een vermakelijke film. Jared Leto doet het best goed volgens ons in de hoofdrol. De actiescènes zijn daarnaast ook goed gedaan en er zijn een aantal interessante wendingen onderweg. Bovendien zijn wij benieuwd of wij Morbius binnenkort gaan terugzien in een Spider-Man of Venom film. Alhoewel de end-credit scene daar duidelijk antwoord op lijkt te geven (geen spoilers). 

Kortom, ons eindoordeel is dat Morbius een gemankeerde maar nog steeds prima film is. Wij zijn benieuwd waar deze franchise heen zal gaan en we denken dat hij absoluut potentieel heeft. Met Marvel's Blade ook nog in de maak, lijken wij af te te gaan op een tijdperk van vampieren-films. 

Waar kan ik Morbius kijken?

Morbius is te zien op meerde streaming diensten. Hieronder een kleine opsomming waar je Morbius zou kunnen bekijken op de (Nederlandse) streaming platformen:

1. Pathé Thuis: 

Wil je de allernieuwste releases vanuit jouw eigen huis zien? Kies dan eens voor Pathé Thuis. Wist je trouwens dat je via Man-Box een Pathé Thuis cadeau kan geven? Kies voor onze film cadeaubox of film boxsy en geef daarmee iemand Morbius cadeau.

2. meJane

De meest vermakelijke films zoals Morbius bekijk je gemakkelijk en overal via mejane.com. Maak een account aan in Nederland of België en huur jouw favoriete video's waar en wanneer je wilt. 

Wist je trouwens ook al dat wij een meJane filmcadeau aanbieden op man-box.shop? Deze kan zowel aan alle Nederlandse en Belgische mannen gegeven worden. 


Op zoek naar een origineel film cadeau?

Heb je binnenkort een belangrijk moment te vieren of iemand verjaardag? Voor welke gelegenheid je ook een cadeau nodig hebt, raden wij jou aan om te kiezen voor Man-Box. Onze film box is bijvoorbeeld een superleuk cadeau om te geven.

Kies via onze webshop voor de film cadeaubox om vervolgens deze te personaliseren met een bedrukt breekijzer, persoonlijk kaartje en confetti. Bovendien is het mogelijk om deze box in een alcoholvrije variant te bestellen. Laat jouw ontvanger werken voor zijn film door het openbreken van onze box.

Hiermee gun je iemand in jouw omgeving een heerlijk avondje op de bank thuis. En wat gaat hij kijken? De laatste Suicide Squad of misschien wel straks Thor: Love and Thunder
Wacht niet langer en gun hem onze film box!