Padel; dé nr.1 sport van dit moment
16 september 2022 
in Fitness

Padel; dé nr.1 sport van dit moment

Padel; dé nr.1 sport van dit moment

Padel is een sport die over de hele wereld steeds populairder wordt. Logisch, want het is ook hartstikke leuk om te doen. Wij van Man-Box zijn er in ieder geval helemaal gek van en in deze blogpost geven wij jou een volledig overzicht van wat padel. Wij zullen ook de geschiedenis van padel bespreken, waar het vandaan komt en hoe het gespeeld wordt. Als je geïnteresseerd bent in het spelen van padel of gewoon meer wilt weten over deze unieke sport, lees dan verder!

Is padel leuk?

Is padel leuk, ja of nee. Nou, wij kunnen hierop met een dikke ''JA'' antwoord geven op die vraag! Padel is een ontzettende leuke sport om te spelen. Het lijkt een beetje op tennis, maar dan gespeeld met twee of vier personen op een kleinere baan én ook met zachtere ballen. Door de kleinere baan is padel veel intiemer dan tennis en daardoor ook tactischer. Je moet echt continu schakelen over je volgende zet(ten). Dit maakt padel een leuk en dynamisch spel voor zowel jong als oud. Padel is daarnaast ook een heel sociaal spel. Je kunt het met vrienden of familie spelen en het is een geweldige manier om nieuwe mannen (en/of vrouwen) te ontmoeten.

Wat is het verschil tussen tennis en padel?

Al lijkt het niet op het eerste oog, zij er een aantal belangrijke verschillen tussen tennis en padel. Het eerste verschil is dat padel op een kleinere baan wordt gespeeld vergeleken met tennis. Dit maakt het spel intiemer en tactischer. Een ander verschil is dat padel gespeeld wordt met zachtere ballen. Hierdoor vliegt de bal niet zo snel over de baan als een tennisbal, waardoor het gemakkelijker is om voor beginners. Bovendien stuitert de bal niet zo hoog als een tennisbal, wat het makkelijker maakt om vooraan op de baan te spelen. Ook het racket is kleiner en lijkt eerder op een beachvolley racket in plaats van een tennisracket. Mocht je op zoek zijn naar het beste padel racket voor beginners zijn er tal blogs hierover online. Het beste padel racket kan je vergelijken en vinden op bijvoorbeeld sites zoals bestepadel.nl.


Hoe is padel ontstaan?

Hiervoor moeten wij verder in de tijd teruggaan dan je waarschijnlijk verwacht. Men denkt namelijk dat padel al is ontstaan in Mexico in het begin van de jaren 1970. Er wordt gezegd dat een Mexicaanse zakenman, Enrique Corcuera, toekeek hoe zijn kinderen tennis speelden en maar vervolgens niet erg onder de indruk was. Hij vond het spel te traag en er waren te veel pauzes. Hij kwam toen op het idee om een nieuwe sport te creëren die sneller en spannender zou zijn. Daarmee was de sport van dit moment (padel) geboren. 

De eerste officiële padelbaan werd in 1974 aangelegd in de Mexicaanse stad Acapulco. Vanuit Mexico verspreidde padel zich naar andere landen in Zuid-Amerika, zoals Argentinië en Chili. In de jaren '90 kwam padel eindelijk naar Europa en daarmee Nederland, waar de sport nu steeds populairder wordt.

Hoe speel je padel?

Padel kan door twee of vier personen worden gespeeld. Het spel wordt gespeeld met zachte ballen en op een kleinere baan dan tennis. Daardoor vliegt de bal niet zo snel rond als een tennisbal, wat het voor beginners gemakkelijker maakt. Bovendien stuitert de bal niet zo hoog als een tennisbal, waardoor het gemakkelijker is  om aan de voorkant van het veld te spelen. 

Hieronder kan je een video zien waarin kort wordt uitgelegd hoe je het beste padel kan spelen:

Binnenkort padellen? 

Kortom, wij van Man-Box staan zeker open om een leuke pot te padellen. Heb jij een bedrijf of een organisatie en durf je het aan om tegen de jongens van Man-Box te spelen, horen wij het graag.

Let op: wij tonen geen medeleven bij verlies! ;-)