Trick or treat! 5 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween wordt gevierd op maandag 31 oktober. Maar dit weekend staat het al in het teken van Halloween. Een Amerikaans feest van griezel en horror.

In de Verenigde Staten, Ierland en het Verenigd Koninkrijk wordt Halloween fanatiek gevierd. Het feest is vooral bedoeld voor kinderen, maar ouders leveren een belangrijke bedrage. Versierde huizen, uitgeholde pompoenen, spookachtige versieringen en snoepgoed voor als er wordt aangebeld. Kinderen gaan met Halloween verkleedt de straat op.

Tegenwoordig wordt er in Nederland en België steeds meer gedaan aan Halloween. Zo worden er voor de volwassenen feesten georganiseerd. Check voor een vet feest bij jou in de buurt op:

Party agenda


De 5 dingen die je nog niet wist over Halloween:

Volle maan op Halloween is uiterst zeldzaam.
We kennen allemaal de beelden van de vliegende heksen in een volle maan. Maar wist je dat de volgende volle maan, tijdens Halloween, pas zal verschijnen in 2020.

De laatste volle maan tijdens Halloween was in 2001, en daarvoor was het in 1955.

Halloween is de tweede meest commerciële Amerikaanse feestdag van het jaar.
De snoep-industrie in Amerika harkt een gemiddelde van  $ 2.000.000.000 jaarlijks binnen dankzij Halloween. De eerste commerciële feestdag is Kerstmis.

Halloween wordt altijd op 31 oktober gevierd.
Halloween is op 31 oktober – de laatste dag van de Keltische kalender. Het was eigenlijk een heidense feest ter ere van de doden.

$ 6.000.000.000,-
Amerikanen besteden een geschatte 6 miljard dollar aan Halloween dit is inclusief decoratie, snoep en kostuums.

Jack OLanterns
Dat dit de naam is van de uitgeholde pompoenen die als lantaarn gebruikt wordt. Oorspronkelijk werden knollen gebruikt om de lantaarns te maken, maar naar Amerika geëmigreerde Ieren ontdekten al snel dat de pompoen een stuk geschikter was voor dit doel.

By |2016-10-29T07:03:05+00:00oktober 29th, 2016|Feestdagen|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Sluiten