Uncharted Film Review: Een aangrijpend avontuur boordevol actie
05 juli 2022 

Uncharted Film Review: Een aangrijpend avontuur boordevol actie

Man-Box heeft inmiddels de transitie gemaakt naar Breekbox. Het concept blijft hetzelfde, maar de naam is veranderd. Klik hier om te gaan naar ons assortiment aan Breekboxen.


De nieuwe Uncharted-film met Tom Holland in de hoofdrol is net uit de bioscoop, maar nu al te zien op meJane. Deze eerste Uncharted film is een spannend avontuur boordevol actie. Eén die je vanaf het begin tot het einde op het puntje van je stoel zal houden. 

Uncharted is gebaseerd op de populaire gelijknamige videogame, die inmiddels al meer dan 41 miljoen games heeft verkocht. Alle hoofdkarakters uit de film komen overeen met die van de game, maar is de verfilming daarmee net zo goed als de eerdere games? In deze review nemen wij jou mee in de wereld van Uncharted.

Uncharted opent direct met actie

Al vanaf de eerste minuut is het gelijk duidelijk dat Uncharted boordevol actie zit. In de openingsscène van de film zien we een jonge Nate, vertolkt door Tom Holland, wakker worden in de lucht. Dit nadat hij, samen met de goederen, uit een vliegtuig is geblazen. Direct wordt duidelijk dat Nate meer in petto heeft dan zijn jonge leeftijd in eerste instantie doet vermoeden. Met waanzinnige (en soms wat ongeloofwaardige) stunts laat Nate zien hoe je om moet gaan met een dergelijke situatie. Daarmee doet de af en toe wat 'over de top'-actie scenes denken aan die van The Fast & The Furious films.


De nieuwe Indiana Jones?

Wanneer Nate zichzelf vervolgens op spectaculaire wijze in veiligheid heeft weten te brengen, worden we meegenomen in een flashback. Hier maken we kennis met Sam, de oudere broer van Nate, waar hij op 10-jarige leeftijd gedwongen afscheid van moest nemen. Beide jongens groeien op in een weeshuis en raken samen in de ban van eeuwen oude verhalen over verborgen schatten. Een voorliefde voor geschiedenis en het vinden van oude rijkdommen is ontstaan. Daarmee heeft Uncharted ook iets weg van een goede Indiana Jones-film

Vervolgens zien wij Nate een paar jaar later als jongvolwassenen werken in een bar. Alhoewel hij alle gasten vriendelijk te woord staat, weet hij op een sluwe wijze deze te beroven van hun bezittingen. Het talent van Nate wordt gespot door Victor Sullivan, gespeeld door Mark Wahlberg, die ook een band blijkt te hebben met Nate's oudere broer Sam. Victor overtuigt Nate om meer te doen met zijn talenten en rekruteert hem om samen met de schat van Ferdinand Magellan te vinden.

De schat van Ferdinand Magellan

Victor deelt dat hij op zoek is naar een eeuwenoude schat met een waarde van maar liefst 10 miljard. De schat, ooit verborgen door de bemanning van Ferdinand Magellan, is echter niet zomaar te vinden. Victor heeft daarom Nate's kennis nodig om deze schat te vinden. Ook dienen zij eerst nog de sleutel (een oud artifact) te vinden om de schat te openen. Tijdens een veiling wordt al gauw duidelijk tegen wie zij het moeten opnemen. Victor en Nate hebben namelijk concurrentie van een rijke Spanjaard genaamd Santiago Moncada (vertolkt door Antonio Banderas), wiens familie lang geleden de reizen van Magellan financierde en nog wat te vereffenen heeft. Vanaf daar begint de competitie wie het snelst bij de schat komt.

Eindoordeel Uncharted (2022)

Wij hebben enorm genoten van deze gameverfilming. Zoals eerder genoemd, hebben de over de top-actie scenes iets weg van The Fast & The Furious gecombineerd met de avonturen van Indiana Jones. Alhoewel het Tom Holland en Mark Wahlberg soms iets té gemakkelijk lijkt af te gaan, blijft deze film zeer vermakelijk en spannend om naar te kijken.  

Uncharted ademt één en al actiescenes en mocht dit toevallig je favoriete genre zijn, kan je opgelucht je hart ophalen. Holland in het bijzonder is zijn acrobatische trucjes vanuit de Spider-Man franchise niet verleerd. In deze film laat hij nog eens duidelijk zien waar hij toe in staat is door maximale fysieke inspanningen te leveren. Zoals ook bij een goede Indiana Jones film, weet je in Uncharted soms niet wie nou de slechterik is. Hierdoor blijf je van het begin tot het einde van de film geboeid. Het einde van de film is daarmee ook één grote actiesequentie, waarbij de regisseur van Uncharted (Ruben Fleischer) alle mogelijkheden van de situaties ten volle benutten.

Uncharted is nu te streamen via meJane.

Film cadeau geven?

Wist je trouwens ook al dat je deze film cadeau kan geven? In de meJane giftshop heb je de optie om diverse filmcadeaus uit te kiezen inclusief giftcard. Daarmee geef je niet alleen een film cadeau, maar een volwaardige filmervaring. Het voordeel van meJane is voor jouw ontvanger dat het werkt met credits. Daarmee kan de ontvanger zelf kiezen hoeveel- en wanneer hij zijn of haar credits gebruikt. Naast Uncharted heeft meJane nog tal van andere films om uit te kiezen.

Meer weten? Neem dan een kijkje in onze giftshop en verras iemand met bijvoorbeeld een Thuisbioscoop Filmpakket.