Vaderdag Cadeau Nodig? Wij helpen je hiermee!
11 april 2022 

Vaderdag Cadeau Nodig? Wij helpen je hiermee!

Vaderdag komt er weer aan, oftewel de belangrijkste dag van het jaar natuurlijk. Jouw papa is lief, jouw papa is de beste. Er is geen enkele man zo belangrijk als jouw vader, dus daarom wil je hem vast dit jaar goed verrassen. Geen idee wat je je vader moet geven?...

In dit artikel geeft Man-Box alle ins/outs en do's/don'ts omtrent de meest mannelijke feestdag van het jaar; Vaderdag!


Welke dag is het Vaderdag?

Vaderdag is een feestdag die gevierd wordt op de derde zondag in juni. Het is een dag om vaders en vaderfiguren te eren. Dit jaar vind Vaderdag plaats zondag 19 juni 2022. 


Vaderdag België 🇧🇪

Anders dan in Nederland, valt in België Vaderdag elk jaar op de tweede zondag van juni. In 2022 zal het op zondag 12 juni 2022 gehouden worden. In Nederland volgt Vaderdag een week later. In België wordt er ook een vergelijkbare Vaderdag gevierd in de maand maart. Dit is namelijk de geboortedag van de heilige Jozef, de pleegvader van Jezus, die op zichzelf een heilige is. Sint Jozef wordt al lang vereerd als het ideale model van vaders. Zijn kinderen maken vaak een ontbijt voor hem klaar op bed.


Vaderdag data over de hele wereld 🌍

Vaderdag wordt in verschillende delen van de wereld op verschillende dagen gevierd. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld wordt het gevierd op de derde zondag in juni, terwijl het in Australië op de eerste zondag in september wordt gevierd. In Nieuw-Zeeland valt Vaderdag op de eerste zondag van november. Dus wellicht kan je je vader dit jaar een vliegticket geven, zodat hij overal ter wereld feest kan vieren!


Hoe is vaderdag ontstaan? 

Het idee van Vaderdag werd meer dan een eeuw geleden bedacht door een jonge vrouw, Sonora Smart Dodd. Terwijl ze in de kerk naar een Moederdag preek luisterde, bedacht ze dat het leuk zou zijn als haar vader, William Jackson Smart, een burgeroorlogsveteraan en alleenstaande ouder die zes kinderen had grootgebracht, ook een speciale dag zou hebben. 


Hierbij willen wij als Man-Box zijnde van de gelegenheid gebruik maken om Sonora bedanken voor haar bijdrage voor onze vaders. Waarom verdienen vaders een speciale feestdag?

Dit vroegen velen van ons vaak af als kind zijnde, want waarom is er geen 'kinderdag' bijvoorbeeld? Echter hoe ouder wij worden, des te duidelijker de impact van een vader kan zijn. Vaders spelen en belangrijke rol in het leven van hun kinderen. Ze zijn niet alleen een bron van steun en kracht, maar geven ook leiding, liefde en bescherming. Een goede vader stelt een voorbeeld voor zijn kinderen en helpt hen uit te groeien tot verantwoordelijke volwassenen 


Wat zijn enkele Vaderdag cadeau-ideeën die je beter kunt vermijden?

Oef! Te vaak krijgen vaders cadeaus waar wij niet blij van worden. Het is beter een geschenk te geven dat de vader blij maakt. Soms is het de gedachte die telt, maar niet altijd. Hieronder volgen enkele ideeën voor wat je je vader NIET voor Vaderdag moet kopen

  • Een stropdas;
  • Een paar hysterische sokken;
  • Nog een boormachine;
  • Een boek over hoe je een betere vader kunt zijn.

Je kan beter het bovenstaande vermijden en hem dit jaar iets speciaals geven. Gun hem een herinnering. Een ervaring die hij zijn leven lang niet zal vergeten. Je voelt hem al aankomen, maar het is echt tijd om vandaag die stap te nemen. Geef jouw vader een Man-Box!


Wat is een Man-Box?

Een Man-Box is een houten cadeaubox gevuld met verschillende producten, die je moet openbreken. We hebben bijvoorbeeld een BBQ-, speciaalbier-, scheerset-, escape room- en de absolute favoriet borrel box

Laat jouw vader flink zweten wanneer hij zijn Man-Box moet openbreken. Hij zal versteld staan van wat hij binnenin vindt. Een herinnering voor het leven!


Waarom een Man-Box?

Je vraagt je af, waarom een Man-Box? Waarom niet gewoon een leuk cadeau voor hem kopen? Het antwoord is eenvoudig. Met een Man-Box geef je je vader iets unieks. Hij krijgt niet alleen een belevenis, maar ook een herinnering voor het leven. 

Wat heb jij jouw vader bijvoorbeeld twee jaar geleden cadeau gegeven op Vaderdag? Jij weet het niet, hij weet het niet. Maar gegarandeerd dat jullie beiden nooit zullen vergeten de dag dat hij onze houten box moest openbreken! Het ideale cadeau voor Vaderdag

Wacht niet langer en bestel nu de Man-Box van je keuze op www.man-box.shop. Hij wordt op tijd voor Vaderdag bij je bezorgd!

Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@man-box.shop. We horen graag van je!